Resa billigt till Disneyland Paris (Eurodisney) Budgetresa till DLP del 4: Planering

Disneyland Paris

Vissa människor är som jag och älskar att planera långt i förväg. Andra gillar att vara spontana och avskyr att planera i förväg.

Jag inte bara gillar att planera, men för mig är en stor del av semestern glädjen i att kontrollera allt innan, gärna ett år eller mer i förväg. Oavsett om man gillar att planera eller inte, så är det en stor förväg om man kan ha framförhållning och kolla runt lite på olika sidor när det gäller att spara pengar på en semester till Disneyland Resort Paris. Det kan skilja många tusenlappar åt om man kan planera i förväg, men samtidigt kan vara lite flexibel i början på sin planering.

Tid på året: Kolla in kalendern över låg- respektive högsäsong för att få ut mesta möjliga av dina pengar, samtidigt som du minimerar köerna.

Transport:

Ska du flyga till Disneyland Paris (DLP)? Boka flyget 11 månader i förväg, det är mycket sällan som det blir billigare, kolla på olika jämförelsesajter. Glöm inte att kolla med diverse flygbolag också eftersom inte alla är med på jämförelsesajter. Idag kan man oftast få flygbiljetter till ett överkomligt pris om man är ute i god tid och inte har allt för höga krav på avgångstid o.s.v. Ska du köra bil, så tänk på att eventuellt boka färja, och glöm inte att ställa in GPS:n på avgiftsfria vägar. De franska motorvägarna är superfina, men det blir snabbt dyrt med vägtullarna.


Boende:

Här behöver du inte boka i så god tid om det inte finns något bra erbjudande. Kolla in de erbjudanden som finns, och verkar de bra ( DLP har haft 4 nätter, betala för 2 samt att barn under 7 år gratis, fantastiskt erbjudande) så slå till, men annars kan man ha lite is i magen. Ditt önskehotell kanske inte är tillgängligt, men det finns andra att välja på. Glöm inte att kolla på DLP:s engelska och franska sida också. Ska du bo utanför DLP kolla med olika bokningssajter och boka gärna eftersom hotellet kan bli fullbelagt, samtidigt som du inte behöver betala om du hittar något bättre och avbokar dagen innan.


Biljetter:

Bor ni på ett av Disney's hotell ingår biljetter, men annars är det utan tvekan billigare att köpa dem hemifrån. Bestäm hur många dagar som ni ska vara i parkerna och om ni vill kunna gå mellan parkerna samma dag eller om ni ska gå i en park per dag. Det finns ibland erbjudande på biljetterna också, så håll utkik och jämför olika biljetter. Det räcker att köpa biljetterna någon dag innan ni åker, eftersom du trycker ut dem hemma. Men, tänk på att titta med jämna mellanrum efter bra erbjudande.

Mat

Man behöver inte bestämma exakt vad man ska äta innan man ens har lämnat Sverige, men om ni har möjlighet att ta med egna snacks, så gör det. Det är dyrt med mat, dricka och snacks på DLP. Om ni kör med bil till parkerna, så överväg att köpa med vatten att ta med in i parkerna, bara där sparar ni in en hel del pengar. Jag gillar att kolla in de olika menyerna på restaurangerna på DLP, inklusive snabbmatsställena. Min familj vill inte veta sådant i förväg. För mig är det praktiskt eftersom när vi börjar bli hungriga och blodsockret gör barnen (och oss vuxna) gnälliga vet jag ungefär vilka restauranger som passar oss, och vilka som vi inte är intresserade av.

Med andra ord: planera så mycket eller så litet som du vill, men med en del planering i förväg kan du spara flera tusenlappar på din nästa resa till Disneyland Paris


Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer