Resa billigt till Disneyland Paris (Eurodisney) går det? Budgetresa till DLP del 1

Disneyland Paris

Går det att åka på en budgetresa till Disneyland Resort Paris (DLP)? Kan man verkligen en semesterresa dit bli billig? Detta är frågor som jag ofta får. En hel del frågar också om skillnaden mellan Eurodisney och Disneyland Paris.  

Slottet i Disneyland Park

En sak i taget: Eurodisney är namnet som Disneyland Paris hade när de öppnade 1992, eller om vi ska var riktigt noga så var det riktiga namnet EuroDisneyland . Idag är det korrekta namnet Disneyland Resort Paris, men det flesta säger Disneyland Paris (för att inte blanda ihop resorten med Disneyland som ligger i Kalifornien).

Det är inte lätt att veta svaret på alla frågor

Hur var det nu, går det att resa billigt till Disneyland Paris? Det ärliga svaret är:nja. Superbilligt kommer det aldrig att bli, men prisvärt? Absolut! Det går utan tvekan att göra en resa till DLP på en ganska tajt budget och jämförelsevis med de flesta svenska turistattraktionerna som t.ex. Kolmården, Astrid Lindgrens Värld och Kneippbyn så kan med lite planering åka billigare till Disneyland Paris.

 

Walt Disney Studios Park

Jag har skrivit mina Topp 10 Tips i ett tidigare inlägg som du kan läsa här: Budgetresa till DLP Topp 10 Tips. Jag kommer också att gå in lite mer på mina olika tips för att resa billigare till Disneyland Paris under den närmsta tiden. 

Så är du intresserad av att resa så billigt som möjligt till Disneyland Paris är det den här rubriken som du ska hålla utkik efter. 

Alla bilderna är privata och från något av mina besök på Disneyland Resort Paris

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer