Resa billigt till Disneyland Paris (Eurodisney) Budgetresa till DLP del 2: Boendet

Disneyland Paris

Det är inte billigt att resa till Disneyland Paris, men visst går det att göra resan så billig som möjligt. Det kan dessutom ofta bli billigare än en motsvarande resa i Sverige, bara man vet hur man ska göra. 

Disneyland Hotel är inte det billigaste alternativet, men så igger det också precis över ingången till Disneyland Park

Boendet är ofta en stor post. Det är billigare att hitta ett enklare boende i utkanten av Paris och åka RER - A tåget till Disneyland Paris (DLP).Tåget stannar precis utanför DLP och fungerar bra. Det som talar emot det alternativet är att biljetterna är dyrare om man inte bor på plats, man får inte komma in tidigare i Disneyland Park (2 timmar tidigare för boende på plats) och det är mycket smidigt att bo på gångavstånd från parkerna. 

Vi bor för det mesta på ett av Disney's hotell. Vi gillar att komma in i Disneyland Park 2 timmar före andra, och kan då passa på att åka en hel del populära attraktioner utan kö. VI uppskattar att vi vet vad vi får när det gäller hotellet. Visserligen håller inte servicen USA-standard, men den är ändå bra. Om man har koll på vilka erbjudande som finns, kan det ibland bli billigare att bo på ett Disneyhotell eftersom biljetterna ingår och om man är ute i god tid finns det nästan alltid ett bra erbjudande. Som exempel kan nämnas att Disney precis har avslutat ett erbjudande som gällde våren/sommaren 2015: boka 4 nätter betala bara för 2. Det fantastiska med det erbjudandet var att det dessutom gick att kombinera med att barn under 7 år var gratis (även biljetterna). Ibland finns det olika erbjudande på Disneyland Paris olika hemsidor. Jag kollar alltid på den franska, engelska och spanska hemsidan förutom den svenska. Min erfarenheten är att det oftast är den engelska sidan som har bäst erbjudande. Vilket erbjudande som blir billigast beror också på hur gamla eventuella barn i familjen är. Med andra ord, så ska man vara ute i god tid och kolla runt ordentligt. 

När det gäller boende i Paris, så är jag ingen expert, men det finns ju många olika sidor som kan hjälpa till med det, glöm bara inte att kolla på olika sajter som visar recensioner. Se också gärna till att hotellet är nära tunnelbanan och att ni inte behöver byta flera gånger för att komma till rätt linje. Disneyland Paris ligger ungefär 32 kilometer öster om centrala Paris.  

Kolla recensioner så du slipper checka in på ett sådant här hotell. I själva verket är det insidan av en av de mest populära attraktionerna i Walt Disney Studios Park :

The Hollywood Tower of Terror

Disney har 7 st olika hotell och jag har skrivit om dem här: Varför ska man bo på ett Disneyhotell och jag har även beskrivit alla fördelar med att bo på ett av Disney's hotell. 

Disney's Hotel Cheyenne 

Vilket boende som passar just dig, beror på vad du är på jakt efter och hur just din familjs behov ser ut. Men den största besparingen ligger i att vara ute i god tid, och i att verkligen titta runt på alla olika alternativ som finns

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer