Pirates of Carribean - attraktionen

Disney-vardag

Pirates of the Carribean är en "dark ride", d.v.s. det är en inomhusattraktion som helt eller delvis är i mörker. Du åker i en båt och får se flera olika scener där pirater bl.a. plundrar en stad och ett stort piratskepp faktiskt skjuter kanonkulor på dig. I mörkret mellan scenerna kommer 2 vattenfall som du tar dig nedför samt ett mindre. De är inte särskilt höga, men det känns ändå i magen eftersom du inte ser dem komma. 

Det finns detaljer överallt
Grottan full med byte

Pirates of Carribean öppnade 1967 i Disneyland i Kalifornien och finns numera även i Magic Kingdom i WDW, Disneyland Park i Disneyland Resort Paris och i Tokyo Disney. Alla parkerna har lite olika varianter av attraktionen. Det skiljer på några scener och åkturen är lite annorlunda. 

Mannen i brunnen halas upp 
och ned

FIlmen Pirates of Carribean kom till (enligt sägnen) att filmmakare åkte attraktionen på Disneyland Resort Paris, och ansåg att det skulle bli en fantastisk film. Många av scenerna från attraktionen finns med i filmen, t.ex. hunden med nycklarna i munnen. 

Känns scenen igen?

Tre av attraktionerna har blivit ändrade och fått figurer från filmerna, bl.a. finns det dockor som ska föreställa Captain Jack Sparrow. Versionen i Disneyland Paris har dock inga figurer från filmerna och är också den versionen som anses som den allra bästa. 

Äntring av pirat
Slitna segel

Det här är en mycket omtyckt attraktion, men köerna brukar gå snabbt eftersom många får plats i båtarna, och de är snabbladdade. Kön i sig är också mycket sevärd, det är mörkt och dystert och vi får bl.a. se skelett i fängelsehålor. En del yngre barn kan bli rädda, eftersom det är så mörkt, och det finns en hel del skelett. Men, det är inga skelett som rör sig, eller försöker skrämma en. 

Kön går snabbt

Se gärna videon om du vill få en inblick i hur attraktionen är. Men, som vanligt är det en helt annat upplevelse att se det med egna ögon.

Alla bilder är privata och från några av våra besök på en Disneypark. 

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer