Paint- Varför slutar Disneysagorna alltid med en lögn?

Disney-vardag

Som ni säkert vet finns det mycket skräp på Youtube, men det finns en hel del bra saker också. Jag gillar att titta på olika filmer från Disneyparkerna, de olika Disneyhotellen och naturligtvis Disneykryssningar. 

Emellanåt letar jag också efter vissa speciella Disneysånger som jag gillar att gå och lyssna på. Det finns många olika artister som spelar in de välkända sångerna och ibland hittar man ett guldkorn.

En dag hittade jag Jon Cozart som kallar sig Paint. Han är en riktigt begåvad ung sångare som sjunger acapella med sig själv. Det i sig är kanske inte originellt, men han ändrar i texten också och det är mycket underhållande. I den nedanstående videon, som var den som gjorde honom riktigt känd på Youtube, så tog han fyra kända Disneyprinsessor och undrade varför Disneysagor alltid slutar med lögner. Han ger oss ett inte så lyckligt slut.

Ariel har stora problem med fiskare och ett stort oljebolag som förstör hennes kungadöme, Jasmine letar efter Aladdin som har spärrats in på Guantanamo Bay av CIA, Belle riskerar att brännas på bål eftersom hon har gift sig med ett djur och Pocahontas blev till slut trött på att Européer kom med vapen, baciller och försökte utrota dem så hon börjar att slå tillbaka. 

Jon Cozart

Jag har lyssnat så mycket på den senaste videon att jag kan den utantill. Den är mycket genomtänkt och bra gjord. 

Vad tycker du?

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer