O'hana Recept Ananasbröd

Disney-vardag, Walt Disney World

Vi älskar att äta på olika restauranger på Walt Disney World i Florida. Det finns så många olika att välja på, och alla har sin egen identitet och sina egna "signature dishes". 

Jag vid ingången till hotellet där restaurangen finns 

O'hana betyder familj, och är en av de populäraste restaurangerna på Walt Disney World Resort. Den finns på Disney's Polynesian Hotell, som är en av tre deluxe hotell som har monorail som går till Magic Kingdom. Restaurangen har ett Hawaiitema, och frukosten är ett "Caractermeal" med Lilo & Stitch. Vi har dock bara ätit middag här. 

Mängder med mat på bordet

Vedeldade grillar i mitten av restaurangen. Kolla in de enorma spetten, med kyckling, fläskkött och räkor

Maken ville bara prova en räka eftersom han var mätt, servitören tyckte att han skulle ha flera ;)

På O'hana serveras middagen "family-style", d.v.s. maten kommer till bordet i skålar/fat och du tar så mycket som du vill ha. Servitörerna är mycket uppmärksamma och kommer med mer mat så fort de ser att någon rätt håller på att ta slut. O'hana är vår favoritrestaurang av all de som vi har ätit på på Walt Disney World Resort. Mycket av det är hela stämningen, men det är också den goda maten som gör att vi längtar dit. När jag längtar extra mycket, så tittar jag på mina recept och får lite O'hana stämning hemma. prova du också! 

Ananas/Cocosbrödet nedan används som välkomstbröd och frukostbröd på O'hana, men jag tycker att det passar bäst som en kaka. Men, oavsett så är det mycket gott! Jag har gjort det här brödet vid flera tillfällen och det är alltid mycket populärt. 

Recipes
'Ohana Breakfast Bread
'Ohana
Polynesian Resort

Yield 1 - 9" x 13" cake pan


Ingredients

1 3/4 C. Water
1 Egg Yolk
2 T. Shortening
4 1/2 C. High Gluten Flour
1/2 tsp. Salt
1/3 C Sugar
1 T. Instant Yeast


Coconut Mixture

1 C. Crushed pineapple
1 C. Unsweetened coconut
1 C. Sugar
2 T. Cornstarch


Pinapple/Coconut Method

1. Combine pineapple and coconut in bowl.

2. Combine sugar and cornstarch in separate bowl and mix well.

3. Add sugar and cornstarch mixture into pineapple and coconut mixture and mix well.

4. Refrigerate for 1 hour.


Bread Method

1. Combine all ingredients in order of recipe in mixing bowl, and mix with dough hook until
dough picks up on hook and the sides of the mixing bowl is clean.

2. Let dough rise until it doubles in size.

3. Roll out dough onto a floured surface until it is 2 inches thick.

4. Next spread pineapple/coconut mixture over the top of the dough.

5. Fold dough into itself and place in a greased 9" x 13" cake pan.

6. Cut dough into pieces with a pizza cutter and spread out cut pieces evenly in cake pan.

7. Let dough rise in warm oven (110 degrees F) - about half way up the pan.

8. Bake at 325 degrees F for 20-25 minutes or until golden brown.

9. Let bread cool, cut and serve.

                

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer