Nytt land på Epcot? Rykten om Frost/Frozen

Walt Disney World

Disney har tidigare annonserat att Norges paviljong på EPCOT kommer att genomgå en förändring för att kunna rymma de populära karaktärerna Anna och Elsa från Frost/Frozen. Maelstrom som var en båtattraktion på paviljongen är nu borta för att ge plats åt en ny attraktion som ska guida besökarna genom det fiktiva kungadömet Arendelle. Den ska står färdig under 2016 enligt DIsney, men inget datum har släppts.


Disney har lämnat in papper till Florida State för att få lov att bygga till en ny byggnad mellan Norges och Mexicos paviljong. Enligt papperna kallas denna byggnad "Frozen Meet and Greet Building", och ska dessutom rymma toaletter. Eftersom byggnaden är stor går det nu mycket rykten på de olika Disneyforumen.

Disney Epcot Frozen

Bild från Doctor Disney/Stitch Kingdom

Enligt en del ska det räknas som ett nytt land: "Arendelle" vilket gör att en del Disneyfans nu är mycket upprörda. Redan tidigare var det många upprörda röster eftersom Maelstrom görs om. World Showcase bygger på kulturen hos riktiga länder, inte på sagor.

Det troliga är dock att det här är precis det som Disney kallar det: Frozen Meet and Greet Building" eftersom det är ett enormt tryck på att få träffa Anna och Elsa på Magic Kingdom. Fastpass+ reservationerna tar slut så fort de släpps (60 dagar innan om man är boende på ett Disneyhotell) och standbykön kan vara flera timmar.

Bild från allears.net

Eftersom byggnaden är så stor är min gissning att resterande kommer att vara en mindre variant av vad Disney hade i Hollywood Studios i höstas fram till årsskiftet:. Man kunde då leka i snön (Do you wanna build a snowman?) åka skridsko och naturligtvis handla specifika Frost/Frozen souvenirer i Wandering Oakens Trading Post.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer