När ska man besöka Disneyland Resort Paris?

Disneyland Paris

 Igår pratade jag om var man ska bo om man besöker Disneyland Resort Paris (DLP).  Idag tänker jag fokusera på när det är bäst att besöka DLP. 

Det finns egentligen ingen dålig tidpunkt för att planera in ett besök på DLP. Varje årstid har sin charm, men man bör vara medveten om sina val. Hösten är en bra årstid, eftersom det oftast fortfarande är relativt varmt i Frankrike, samtidigt som skolorna har börjat och det därför är mindre besökare i parkerna. Man bör dock undvika helgerna om man kan, eftersom det brukar vara många fransmän, engelsmän och en del andra européer som utnyttjar detta och speciellt lördagarna brukar vara populära. Under hösten håller parkerna inte öppet lika länge som på sommaren, men eftersom köerna är kortare hinner man ändå med det mesta. 

På vintern kan det bli riktigt kallt, och det kan kännas ganska krångligt med varma kläder när man går in och ut ur olika byggnader med attraktioner. Det är också kortast öppettider på parkerna och en del attraktioner har stängt för renovering. Å andra sidan är det riktigt mysigt att gå och se alla juldekorationerna och showerna med jultema. Det är oftast minimala köer och man hinner med mycket mer. 

På våren är det oftast varmt i Frankrike och det kan bli riktigt vackert i parkerna när blommorna kommer fram. Om man åker under påsklovet är det mycket folk i parkerna och man behöver tänka igenom en plan för hur man ska tackla köerna innan man kommer dit, men annars gäller samma sak för våren som för hösten: kortare öppettider men mindre folk. Om möjligt undvik lördagar. 

De flesta planerar en resa under sommaren, när man är ledig och ändå har semester. Under sommaren får man vara beredd på mycket folk, långa köer och ibland rejält varmt. Samtidigt håller parkerna öppet upp till 3 timmar längre och med bra planering och t.ex. utnyttjande av Extra Magic Hours (se förra inlägget om hotell) och fastpass (detta diskuterar jag lite längre fram) så kan sommaren bli en idealisk tid att åka till DLP. 

Vad är då den idealiska tiden att besöka Disneyland Resort Paris? Det beror på dig! Men, om det regnar när du kommer dit kan jag bara gratulera dig. Den perfekta tiden är oftast just vid regnväder. Dagsbesökare från Paris och de som inte bor på Disney's hotell stannar då oftast borta från parkerna, och du kan uppleva parkerna med minimalt köande. Glöm inte regnkläder eller regnponcho!

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer