När ska jag åka till Disneyland Paris (När är bästa tiden att besöka EuroDisney) ?

När ska du besöka Disneyland Paris? Vilken är den bästa tiden på året? När är det minst köer och bäst väder?

Du vill att det ska finnas så lite besökare som möjligt, inga eller korta köer, så billigt som möjligt, alla attraktioner ska var igång utan renoveringar och helst ska det vara bra väder också. Alla dessa sakerna kan du inte få på samma gång, men jag vet vilka perioder som är bäst.

Vill du uppleva julen, påsken, Halloween eller sommaren på Disneyland Paris? Då måste du räkna med mycket besökare och att det är högsäsong. Det positiva är att de flesta attraktioner är öppna eftersom renoveringar sker under lågsäsong. Parkerna är också extra dekorerade och ofta finns det speciella shower och upplevelser under de speciella perioderna. Om det är viktigt för dig att komma under de perioderna, så undvik helgerna och kom om möjligt tis-tors.

Lågsäsong är mitten av januari till mitten av mars, efter påsk till mitten av juni, mitten av september till mitten av oktober samt de 3 första veckorna av november. Helgerna har fler besökare än vardagarna. Nackdelen med att komma under lågsäsong är at många attraktioner kommer att vara under renovering och att det ofta är tråkigt väder. Fördelen med att komma under lågsäsong är att det är mycket färre gäster i parkerna, vilket ger kortare köer. Det är också billigare biljetter och hotell.

Vad är då den allra bästa tiden?

Slutet av maj - mitten av juni är en fantastisk tid att åka till Disneyland Paris. Det är fortfarande lågsäsong, men eftersom sommaren är nära är de flesta renoveringarna av attraktionerna färdiga. Vädret är också oftast riktigt bra. Det absolut bästa är om du kan komma under vardagar istället för under helgerna. Detta gäller speciellt för juni.

Min absoluta favorittid för Disneyland Paris är september. De flesta renoveringarna har ännu inte startat, skolorna har börjat (varning dock för första veckan i september då en del av de franska skolorna fortfarande har sommarlov) och vädret är oftast fortfarande varmt och skönt. Du ska dock undvika fjärde helgen i september eftersom det är Half Marathon Weekend, vilket drar många besökare.


Alla foton ovan är tagna under slutet av september.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer

KatrinMarlene
KatrinMarlene,
Åhh vad roligt! Där har jag varit och det var underbart!! Ha en fin resa! 💖
nouw.com/katrinmarlene