När är bästa tiden att besöka Disneyland Paris?

Disneyland Paris

Ofta kan man inte bestämma när man ska besöka Disneyland Paris eftersom man har begränsad möjlighet att ta ut semester och barn går i skolan.

Men, har du yngre barn eller har större flexibilitet, så är det en bra idé att fundera på när det är bäst att besöka parkerna.

Det finns mycket att fundera på när man bestämmer sig för att välja datum. När är det lågsäsong? Är alla attraktioner öppna under lågsäsong? Hur är vädret i Frankrike under året?

Jag undviker högsäsongen om jag kan. Långa köer och mycket trängsel är ingenting som jag uppskattar. Men, bättre ett besök under högsäsong än inget besök alls! När det gäller lågsäsong så bör man dock vara medveten om att en del attraktioner kan vara stängda för renoveringar och underhåll. Jag undviker också vintersäsongen, eftersom jag tycker att det är omständligt med mycket kläder när man ska gå ute och sedan vara inne när man åker attraktionerna.

Mina favoritperioder är slutet av Maj, hela Juni och sista halvan av September.

Det är lågsäsong/mellansäsong och eftersom det är så nära högsäsongen så är de flesta attraktioner öppna. Det är också varmt och skönt väder, men inte stekande hett (för det mesta). De Franska skolorna har för merparten sommarlov från mitten av Juli till början av September och om möjligt är det bra att undvika parkerna då. En flesta andra skolor i Europa har sommarlov tidigare, men det innebär också att du har möjlighet att besöka Disneyland Paris när Sverige har sommarlov, men innan alla Franska skolelever kommer.

Tänk också på att veckodagar är bättre än helger eftersom fler besökare kommer inifrån Paris och övriga Frankrike då.


Jag gillar halvtomma parker. Det här foto är taget i September.

Fotot är privat och tillhör mig.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer