Maten på en Disneykryssning

Disney Cruise Line

Nästa vecka släpper DIsney Cruise Line sina nya resmål för sommaren 2015 och jag kommer att boka en ny kryssning då. "Open day prices" är oftast det billigaste priset. 

Därför tänkte jag idag berätta hur det fungerar med maten på en Disneykryssning. Jag har tidigare visat en hel del bilder på maten från våra kryssningar, du kan läsa inlägget här:  Maten på en Disneykryssning Men, jag får en del frågor om hur det fungerar med maten, så därför vill jag visa på vilka alternativ man har. 

Från det att vi går på båten känner vi oss inte hungriga förrän dagen efter att vi gått av, det råder absolut ingen brist på mat. :)

Frukost! Till frukost kan man gå till den vanliga buffén. Där finns allt du kan tänka dig, från omeletter till Musse Pigg våfflor. Du kan annars gå till buffén på en av restaurangerna. Det är en liten mindre buffé, men du blir visad till et bord och servitörerna hämtar din dryck till dig. Du kan också välja a'la carte restaurang för frukost där du beställer din mat och dryck från servitörerna och du kan beställa allt som du vill ha det. Naturligtvis kan du få din frukost genom roomservice. Du hänger ut en lapp på din dörr kvällen innan, där du har kryssat för vad du vill ha till frukost och vid vilken tid du vill ha den levererad. 

Jag älskar frukost!!!

Lunch! Den stora buffén är naturligtvis öppen till lunch, och har ett nytt tema varje dag. Du hittar alltid en "carving-station" här, och det mesta från räkor och krabbor till fräscha sallader och mängder med efterrätter hittar du här. Den mindre buffén med servitörer som hämtar din dryck är också öppen. På a´la carte restaurangen kan du välja mellan många olika rätter tillagade till just dig. Snabbmats-ställena på pooldeck är också öppna om du är sugen på en hamburgare eller pizza. Naturligtvis kan du också beställa din lunch från roomservice om du känner för att äta lunch på din balkong. 

Massor med efterrätter!

Alla kan välja vad de vill från buffén

Man vet aldrig vem som hälsar på vid lunchen

Middag! DCL har tre olika "Main Dining Rooms" och har något som är mycket populärt och som kallas "Rotational Dining". Detta innebär att du vet i vilken restaurang du ska äta middag på vilken dag och du har samma bord oavsett i vilken restaurang du är i och du har därför samma servitörer varje kväll. Servitörerna på DCL är kända för att vara helt fantastiska och de gör verkligen allt de kan för att du ska få ut det mesta av din semester och middag. Varje kväll har en ny meny, och varje kväll väljer du sallad/soppa, förrätt, huvudrätt och efterrätt. Vill du prova mer än en huvudrätt? Inga problem. Vill barnen beställa från vuxenmenyn, eller vill du ha en hamburgare från barnmenyn? Inga problem! Maten är fantasifull, och det finns mängder av olika sorters rätter att välja på, men det är framförallt servitörerna som gör din middag till en otrolig upplevelse. Om du (mot förmodan) inte är sugen på att gå till den "vanliga middagen" så kan du alltid gå till restaurangen som har buffén under dagtid. På kvällarna är här en informell restaurang med en blandad meny. Du kan också gå till snabbmatsställena på pooldeck eller så kan du självklart beställa mat från roomservice.

Mat från vuxenmenyn...

...eller barnmenyn

Alla ovanstående alternativ ingår i ditt biljettpris, och det enda som du betalar extra för är dricks till roomservicepersonalen (valfritt) och alla sprithaltiga drycker. Roomservice är gratis och är öppen dygnet runt! Snabbmatsställena på pooldeck öppnar ca 1.00 och stänger vid midnatt. Snabbmatsställena har pizza, hamburgare, chicken fingers, baguetter, mackor, sallader och glass. (De har ofta lite annat som tacos också) Här finns också självservering med läsk och kaffe/te. 

Snabbmat kan vara gott ibland

Mycket fräscha mackor med färsk frukt smakar bra en dag vid poolen

Självservering av glass
Om du vill betala lite extra kan du boka bord på den enda restaurangen ombord som är för gäster över 18 år. Palo har ett italienskt tema med fantastisk service och riktigt fin mat. Du kan boka middag eller brunch här, vilket är mycket populärt. 

Ett par av bilderna från Palo brunch

Vi är mycket förtjusta i maten på DCL och det är ett perfekt tillfälle för att prova maträtter som man inte är säker på att man gillar. 

Om du säger till servitörerna att man inte vill ha efterrätt eftersom du är för mätt, är risken att de kommer in med en sådan här tallrik till dig!

Alla bilderna är privata och från någon av våra kryssningar med Disney

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer