Magic Kingdom på WDW 4/1-2017

Walt Disney World

Magic Kingdom

Magic Kingdom på Walt Disney World har gjort omändringar sedan mitt senaste besök. Mickey Toon Town är tyvärr borta, men Storybook Circus och resten av det nya Fantasyland har blivit vackert.

Det finns flera nya attraktioner, men det mest imponerande är det uppdaterade temat och alla detaljerna. Jag var mycket nyfiken på att själv få se det och jag blev inte besviken.

Den mest populära attraktionen sedan den stora expanderingen är utan tvekan Seven Dwarfs Mine Train. Naturligtvis hade jag valt den som en av våra FastPass+. FastPassen för den här attraktionen tar ofta slut snabbt. De som inte bor på något av Disneys hotell kan boka sina FastPass+ 30 dagar innan sitt besök och vid högsäsong kan det hända att de är slut redan då.

Äntligen på Main Street U.S.A.. Jag älskar verkligen atmosfären här, och hade varit nöjd med att sitta på en bänk här och bara titta på alla detaljer. Alla fönsterna på ovanvåningen är roliga att se på och du kan hitta namnen på många av Disneys Imagineers.

Juldekorationerna var fortfarande framme överallt i Januari. De tas inte ner förrän runt månadsskiftet Januari/Februari.


Vi var på plats vid öppning, men eftersom det fortfarande var högsäsong så var det många besökare som var tidiga precis som vi. Efter att ha gått längs Main Street U.S.A. kom vi fram till slottet. Vid mina tidigare besök har gången genom slottet inte varit öppen, så jag var mycket glad att den var det den här gången.

Detaljerna på slottet är vackra, och man kan se alla lampor som täcker slottet under jultid.

Utsikten från slottstrappan mot Main Street U.S.A. går inte av för hackor.

Det finns många detaljerade mosaiker som beskriver sagan om askungen.

Direkt bakom slottet ligger Fantasyland, och det var dit vi var på väg. Vi gick direkt till den nya delen av Fantasyland.

På avstånd syns Odjurets slott från "Skönheten och Odjuret". bredvid här ligger ingången till den kanske mest populära restaurangen på hela Walt Disney World: Be Our Guest, du där du äter i olika rum som är dekorerade som om du är inne i slottet.


Här ligger också Gaston's Tavern som trots namnet inte serverar alkohol. Det serveras enbart öl och andra alkoholhaltiga drycker på ett par restauranger på Magic Kingdom. En av dem ligger nära med Den Lilla Sjöjungfrun tema.

Vi tittade runt på alla häftiga detaljer och åkte Den lilla Sjöjungfrun attraktionen innan det var dags för vårt FastPas+ till Seven Dwarfs Mine Train.

Parken hade nu varit öppen i lite mer än en halvtimme, men det var redan 110 minuters kö till Seven Dwarfs Mine Train. Vi använde vårt FastPass istället, så det tog inte många minuter. Jag var mycket imponerad av attraktionen. De animatronics som används till dvärgarna är gjorda med ny teknik, och det märks. Utanför gruvan blir attraktion en berg och dalbana och eftersom gruvvagnarna som du åker i är individuella så blir upplevelsen mycket bättre.

Vi gick runt i Storybook Circus innan vi tog tåget runt parken.

Vi gick sedan till Tomorrowland och åkte Peoplemover.

Vi gillar verkligen den här lugna attraktionen där du åker över Tomorrowland och även in i vissa attraktioner.

Efter lite andra attraktioner, passade vi på att se Monster Incs Laugh Floor som vi av någon anledning har missat tidigare. Även om en del av skämten var lite fjantiga, så skrattade vi en hel del.

Vi åt lunch på Pinocchio Village Haus och tittade alla som skulle åka It's A Small World från vårt bord innan vi gick viadre.

Vi hade FastPass till Haunted Mansion, som alltid är populär, så vi vi begav oss till Frontierland och åkte den. Direkt efter hade vi FastPass till en av mina favoriter: Big Thunder Mountain.

Vi gick runt i Frontierland och Liberty Square. Mupparnas "Greatest Moments in American History" var i full gång.

Vi begav oss till Adventureland och hittade en bra plats att se festivalen ifrån. Paraden på Magic Kingdom r alltid klockan 15.00. Den senaste paraden heter Festival of Fantasy och är mycket populär.

Under tiden som vi väntade på paraden hade jag gått in på My Disney Experience appen och ordnat ett FastPass till Jungle Cruise.

Jungle Cruise görs om till Jingle Jungle Cruise under julsäsongen, men det är samma fjantiga skämt som alltid.

På vägen ut från Adventureland var Captain Jack Sparrow i full gång med att lära unga rekryter hur man blir en pirat.

Vi åkte flotten över till Tom Sawyer Island och lät killarna springa runt fram till skymningen då de stänger ön.

Vi var nöjda med dagen, även om jag gärna hade stannat till stängningsdags.

Alla foton är privata och tillhör mig.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer