Kryssning i Medelhavet - Civitavecchia

Disney Cruise Line

En av de allra populäraste hamnarna i Medelhavet för kryssningsfartyg är Civitavecchia . Vissa kryssningar startar dessutom från Civitavecchia, bland annat flera Disneykryssningar med Disney Magic under sommaren 2018 och sommaren 2019.

Civitavecchia är så populär eftersom det är hamnen som servar Rom. Det tar ungefär än en timme och 15 minuter att köra från hamnen in till Rom. Det finns buss och tåg från hamnen in till Rom, men det vanligaste är att ordna transport eller utflykt genom rederiet.Det finns inte många taxis i hamnen, men du kan förboka privat transport. Det finns många pålitliga transportföretag. Kolla gärna upp recensioner i förväg.


Om du inte har tänkt att besöka Rom under ditt stopp där, så är mitt råd att stanna ombord. Det finns inte mycket att se i hamnen, och det är ett riktigt bra tillfälle att njuta av stillheten och lugnet på ett nästan tomt skepp. På vår kryssning med Disney Magic i Medelhavet 2013 så valde vi att stanna på skeppet istället för att åka in till Rom. Priset för en utflykt för vår familj på 4 blev lite väl högt för vår smak (en weekend resa hade i princip blivit billigare inkl flyg) och dessutom hade det blivit en heldagsutflykt med tanke på avståndet. Vi hade en fantastisk tid ombord. Det verkade som om i princip alla gäster utom vi var iland och vi såg en bio helt ensamma i salongen, vi kunde njuta av en nästan tom pool, barnen hade roligt med olika aktiviteter där de bl.a. fick en egen Playstation Turnering påhejade av aktivitetsledarna.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer