Kort sammanfattning av vårt besök på Disneyland Paris (EuroDisney)

Vi besökte Disneyland Paris i 3 dagar förra veckan. Eftersom alla foton (utom de som jag har tagit med mobilen) ligger på kameran och jag inte kan nå dem förrän nästa vecka och eftersom jag har fortsatt semestern i södra Frankrike kommer fullständig reseberättelse nästa vecka.

Vi hade en härlig resa och jag älskade besöket på Disneyland Paris. Eftersom vi bara hade 3 dagar i parkerna, så hann vi inte med allt som jag hade velat se, utan fick välja ut guldkornen.

Vi besökte senast Disneyland Paris i september 2015 och då var vi rejält besvikna. Parkerna var smutsiga och det fanns sprickor i fasaderna och överallt såg vi stora och många tecken på att det mesta behövde renoveras. Hotellen (med undantag för Newport Bay Club som renoverades, och Davy Crockett Ranch som var nyrenoverade) var nedgångna. Disney Village var också slitet och kändes daterad. Den allmänna känslan gjorde att jag inte såg något behov av att besöka DLP inom de närmsta åren (10 år?) eller alls. Så illa var det...

Men, Disneyland Paris har genomfört ett omfattande renoveringsarbete både när det gäller parkerna i allmänhet och attraktionerna. De har också börjat en genomgripande renovering av sina hotell. Eftersom Disneyland Paris firar 25-års jubileum i år har de också nya shower, parad, kvällsshow och nya dekorationer. Detta gjorde att jag absolut ville besöka Disneyland Paris under jubileet. Eftersom min man ville åka ner till franska rivieran (som vi senast besökte 2007) så var det inte mycket att orda om.

Jag var rädd att jag skulle bli besviken på Disneyland Paris, eftersom jag åkte hem med så mycket negativa känslor förra gången. Men, jag blev positivt överraskad!!!

Parkerna var vackrare än någonsin, de renoverade attraktionerna var över förväntan och den allmänna känslan i parkerna var inte hopplöshet utan en allmän glädje över hur bra Disneyland Paris har blivit. Visst är Walt Disney World något utöver det mesta och Disneyland Paris kan inte konkurrera där, men DLP är numer fantastiskt och definitivt Europas bästa turistmål/nöjespark enligt mig. (Jag räknar dock inte med platser som Pompeji, Athen, Colloseum i Rom o.dyl..)

Jag var imponerad efter mitt besök, och vill redan dit igen! Man kanske kunde klämma in ett besök på hemvägen...

Under de närmsta dagarna kommer jag att berätta vad jag upplevde som mest positivt och negativt med vårt besök.

Alla foton är privata och tillhör mig.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer