Hur undviker man köer / står i så lite köer som möjligt på Disneyland Paris?

Disneyland Paris

Vem vill stå i kö?

Det vill absolut inte jag och min familj. Trots alla våra besök på olika Disneyparker står vi sällan i köer längre än 10 minuter och aldrig i köer längre än 30 minuter och det är extremt ovanligt. Hur gör vi då?

1. Glöm tanken på sovmorgon! För att få ut mesta möjliga av dittt besök och slippa stå i köer var på plats så tidigt som möjligt. I princip varje dag öppnar parkerna klockan 10 om du inte bor på ett Disneyhotell (se punkt 2). Var på plats senast 9.40. Visserligen kommer du inte in och kan åka attraktionerna direkt, men det är ingen kö på din första attraktion, och minimal på de följande. Ni är kanske inga morgonmänniskor? Tja, det är bara att välja, inga köer eller sovmorgon. Jag väljer bort sovmorgon varje gång.

Så här lite människor kan man se i Hollywood Studios Park strax före klockan 10.

2. Bo på ett Disneyhotell. Om du har möjlighet så välj ett Disneyhotell. Alla som bor på ett av Disneys hotell kommer in 2 timmar tidigare på Disneyland Park. Det är bara ett fåtal av attraktionerna som är öppna, men några av dem är de mest populära. Du hinner åka alla dessa mellan 9-10 och ändå vara först på plats till de andra attraktionerna.

Inga köer till Buzz Lightyears Laser Blast före klockan 10.

3. Planera ditt besök.genom att ha koll på när det är högsäsong respektive långsäsong. För sommaren 2016 har jag tips här: http://nouw.com/disneysemester/disneyland-paris-sommaren-2016-22021034 .

Tänk efter vilka typer av attraktioner som passar dig och din familj. Har du barn som är lättskrämda och ni står i en lång kö till Haunted Mansion eller Snövit, kommer resten av dagen troligtvis bli frstörd och de litar inte på dig.

Ha koll på vilka av attraktionerna som är mest populära och anpassa dig efter i vilken ordning du åker dem.

Animagique är en mycket bra och sevärd show, men det blir sällan fullt och det finns flera shower under dagen att välja på. Spara showen tills ni behöver en paus.

4. Ät lunch under rätt tid. Undvik lunchrusningen genom att äta senare eller tidigare. Inte bara slipper du köer och trängsel på restaurangerna, lunchgästerna åker ju inga attraktioner just då. Ett bra sätt att spara både tid och pengar är att ta med egen enkel lunch in i parkena.

Köerna blir snabbt långa vid ettiden.

5. Använd FastPass. FastPass är ett mycket bra sätt att undvika köer, men eftersom du inte får ta mer än ett åt gången, så se till att du väljer populära attraktioner som passar dig.

FastPass ingångarna är tydligt markerade.

6. Läs så mycket du orkar för att veta mer och undvika att stå i onödiga köer. Här kan du läsa ett av mina tidigare inlägg för hur man undviker köer på Disneyland Paris:

http://nouw.com/disneysemester/hur-slipper-man-koerna-pa-disneyland-par-12595657


Mina bästa tips för Disneyland Paris kan du hitta här:

http://nouw.com/disneysemester/de-basta-tipsen-for-disneyland-paris-13020649

Har du några frågor, så titta gärna igenom bloggen, till vänster kan du se kategorierna och under "Disneyland Resort Paris", "Budgetresa till DLP" och "Topp Tio Tips" kan du läsa mer. Har du några fler frågor, så kontakta mig gärna.

​Alla bilder är privata och från någon av våra resor till Disneyland Paris. 

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer