Hur tar man sig till Disneyland Resort Paris?

Disneyland ParisJag har pratat om var man ska bo på Disneyland Resort Paris (DLP), när man ska besöka DLP och vad och var man kan äta där. Idag tänker jag lite kort gå igenom hur man kan ta sig till DLP.

Privat bild från infarten till DLP

Med början av nästa inlägg kommer jag att gå igenom parkerna och alla attraktionerna. 

Det snabbaste sättet att ta sig till DLP är att ta flyget. Oavsett vilken flygplats som man kommer till finns det flera olika sätt att ta sig till DLP eller till sitt Disneyhotell. 

  • Det enklaste är att boka transfer med DLP samtidigt som man bokar sitt DLP-hotell. Man slipper då oroa sig över språkförbistringar om man inte pratar franska och det är inga byten. Bussen kör direkt till ditt hotell, eller så stannar den på flera olika av Disneyhotellen. Om ditt hotellrum inte är färdigt när du kommer fram, så kan du lämna väskorna på hotellet och gå till en av Disneyparkerna så fort du har checkat in. 
  • Från flygplatserna Paris Charles de Gaulle och Orly samt Beauvais kan man boka VEA flygbuss. Flygbussen tar dig till de olika Disneyhotellen, samt ett par av de närliggande hotellen. Flygbussen kan ta lite längre tid än transfer från DLP, men den är lite billigare och du slipper fortfarande byten.
  • Pendeltåget RER A går ofta och det är lätt att hitta, du ska gå av vid ändhållplatsen: Marne-la-Vallée/Chessy därifrån är det ca 2 minuter till Disneyparkerna och till gratis transfer till Disneyhotellen. Det här är det billigaste alternativet, men också det bökigaste. Du måste åka pendeltåget med allt ditt bagage och du måste byta. 
  • Du kan boka en privat transfer från flygplasten, kolla på Tripadvisor efter välrenommerade firmor och du kan åka direkt till ditt hotell utan andra passagerare. Naturligtvis kan du också ta en taxi, jag har tyvär ingen egenerfarenhet av taxi i Frankrike. 

Det är enkelt att ta sig till DLP från Paris. Det går bussar (Disneyland Paris Express) där inträdet ingår (89 euros för en vuxen och 69 euros per barn) från 6 olika platser i Paris. Det smidigaste är att ta pendeltåget RER A vars ändstation Marne-la-Vallée/Chessy  är ca 2 minuter från ingångarna till parkerna. 

Med bil är det enkelt att hitta till DLP. DLP ligger 32km öster om Paris. Du kör på motorväg A4 och tar avfart 14. Se till att ställa in din GPS, eftersom en del av motorvägarna i Frankrike är avgiftsbelagda. Ibland, skiljer det sig mycket i tid mellan avgiftsbelagd väg och gratis väg, men ibland inte. Om du ska åka till Davy Crockett Ranch använder du avfart 13. Koordinaterna för parkeringen på DLP är GPS: breddgrad: 48,876077 – längdgrad: 2,79646. 

Privat bild från Davy Crockett Ranch

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer