Hur slipper man köerna på Disneyland Paris? Mina tio bästa tips

Disneyland Paris

Köer, köer, köer och fullt med folk överallt.

Vi vet alla att det får plats med många besökare på Disneyland Paris. Vem tycker om att stå i köer? Inte jag! Hur slipper man då att köa på Disneyland Paris?

Svaret är enkelt: Det gör man inte! 

 Lång kö till Tower of Terror

Många besökare till Walt Disney Studio Park

Men, med rätt planering kan man minska köerna väsentligt. Här kommer mina bästa tips: 

  1. Var förberedd - gå igenom vilka attraktioner som finns redan hemma, och vilka som passar just er familj. Det är inte roligt för någon att stå i en lång kö för en attraktion som man sedan inte gillar. 
  2. Bo på ett Disney-hotell. Extra Magic Hours gör att du kommer tidigare in på en av parkerna (i stort sätt alltid Disneyland Park) och du hinner med många attraktioner då. Det är också lätt att åka tillbaka till hotellet för ett dopp i poolen mitt på dagen.
  3. Kom tidigt till parkerna. Walt Disney Studios öppnar ofta kl 10.00 Var på plats 30 minuter innan. Ofta öppnar de grindarna och släpper in besökarna ca 20 minuter innan öppningstid . Attraktionerna är inte öppna, men du kan ställa dig i kö till de allra mest populära attraktionerna och minska din väntetid med kanske 60 minuter. 
  4. Ha koll på vilka attraktioner som är populärast och gör dem först. Åk inte de attraktionerna som alltid har korta väntetider direkt på morgonen, utan spara dem till mitt på dagen då köerna är som längst. De populäraste attraktionerna har kanske 10 minuters kö på morgonen och 2 timmar mitt på dagen. De med kort väntetid växlar mellan 10-15 minuter under hela dagen. 
  5. I möjligaste mån gå medsols inte motsols i parkerna. De flesta besökare väljer att direkt gå till höger när de kommer in i en av parkerna. Gå till höger och slipp en del av folkmängden och åk  attraktioner för småbarn sent på kvällen och "häftiga" attraktioner tidigt på förmiddagen. Småbarnsföräldrar kommer tidigt till parken, men går också tidigt, utnyttja detta om du kan.
  6. Ät lunch tidigt eller sent - under lunchtid är vissa köer mindre till attraktionerna, men längre till restauranger. 
  7. Se inte paraden om du har sett den tidigare. Paraden är höjdpunkten för många besökare, och jag tycker verkligen att du ska se den. Men, om du redan har sett den, så är det här ett bra tillfälle att uppleva kortare köer. 
  8. Använd FastPass på ett smart sätt. Med FastPass får du en tid när du får komma tillbaka till attraktionen och gå förbi den längre kön. Du kan dock bara ta ett FastPass åt gången, så slösa inte bort den på attraktioner med korta väntetider. 
  9. Åk under lågsäsong. Visserligen är det kanske inte så kul att åka i slutet av Januari, eftersom det är rejält kallt då. Men, undvik om möjligt andra hälften av Juli samt Augusti. De flesta Franska skolor börjar sommarlovet andra eller tredje veckan i Juli och detta ökar besöksmängden mycket. Maj och Juni är mycket bra månader att besöka Disneyland Paris på. Undvik gärna helgerna, eftersom det är fler besökare då. 
  10. Var förberedd!!! Jag kan inte nog poängtera detta. Man måste inte planera allt, men kunskap är makt. Du kan undvika onödiga köer till attraktioner som ni inte är intresserade av och ni vet vilka attraktioner som passar er bäst. Vill du veta vilka attraktioner som finns, så kolla gärna igenom mina tidigare inlägg om alla delar av de båda parkerna. Du hittar dem här:
Det är sällan kö till Alice's Labyrinth
Lunchdags - fullt med besökare
Peter Pan's Flight 20 minuters kö

5 minuter senare har parken öppnat för alla, inte bara de som bor på ett Disney-hotell. Då är kön 60 minuter. 

Tidigt på morgonen är det mindre folkAlla bilder är privata och från några av våra besök på Disneyland Resort Paris

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer