Hur har Disney 2015 varit?

Disney-vardag

Igår sammanfattade jag mitt eget Disneyår 2015. Men, vad har hänt i Disneyvärlden under 2015?

Det största för Disneyparkerna världen över har varit 60 års jubileumet av Disneyland i Kalifornien. Under hela året har det varit stora festligheter med bland annat utlottning av diamanter eftersom 60 år är diamantjubileu.

Bilden från Life Magazine togs dagen innan parken öppnades och spreds snabbt.

Walt Disney World i Florida har haft flera stängningar av attraktioer på Hollywood Studios vilket ledde till stora spekulationer innan Disney till slut berättade om deras planer om ett Star Wars Land. Den nya interaktiva kön till den enormt populära attraktionen Peter Pan öppnades på Magic Kingdom med mycket positiva kommentarer från gäster.

Den interaktiva kön till Peter Pan har massor med detaljer och intressanta saker som händer.

På Disneyland Paris böev det naturligtvis stor sorg efter attentaten i Paris den 13 november. Disneyland Paris bestämde sig för att stänga sina båda parker under först 3 dagar, och sedan ytterligare 2 dagar. Detta för att hedra offren, men även för att de var oroliga för nya attentat som kunde utspela sig på resorten.

Under tiden som parkerna hlls stängda, så anordnade Disneyhotellen olika roliga aktiviteter för sina gäster med Carakter meets och framför allt aktiviteter för barnen. Hotellet bjöd också på gratis middagar i hotellens restauranger för sina gäster.

Tokyo Disney och Disney Hong Kong hade ett lugnt år när det gällde nya attraktioner, medan det byggdes för fullt på Disneyland Shanghai. Nya ritningar och detaljer avslöjades på hur den nya Disneyparken kommer att se ut när den öppnar under den sena delen av 2016.

Slottet på Disneyland Shanghai kommer att få unika detaljer.

Disney Cruise Line åkte till nya platser under 2015 och den absolut populäraste rutten var de som gick till Norge. Inspirerade av den enorma framgången med Frost som fick sin inspiration från Norge, hade turerna en speciell Frost dag och olika aktiviteter som passade in bl.a. meet and greet med Anna, Elsa och Olof.

anna och Elsa var mycket trevliga och pratade om hur systrar betydde så mycket för varandra.

Olof är en glad figur.

Under 2015 släpptes en del Disney / Disney Pixar filmer:

Frostfeber (kortfilm)

Mc Farland USA (spelfilm)

Tomorrowland (spelfilm)

Berättelsen om Askungen (spelfilm)

Insidan Ut (Disney Pixar)

Den Gode Dinosaurien (Disney Pixar)


Personligen tyckte jag att Insidan ut var bäst och att det både är en rolig, lite sorglig och viktig film.

​Det var allt av återblicken på året för Disney för 2015. Nästa inlägg kommer att handal om Disneyåret 2016 och de nheter som kommer då. 

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer