Hotell på Disneyland Paris del 6 : Hotel Santa Fe

Disneyland Paris

Hotel Santa Fe är det andra av Disneyland Paris budget hotell (det första är Hotel Cheyenne som jag berättade om här: Hotel Cheyenne .

Hotel Santa Fe ska föra tankarna till Mexikanska byggnader och landskap, och som vanligt har Disney lagt ner mycket möda på att få till den rätta känslan. Här finns allt från hus som passar in i stilen till mexikansk mat i Food Courten.

De 49 husen innehåller totalt 1000 gästrum.

Restaurangen/Foodcourten har en rolig och ovanlig inredning.

Frukosten är precis som på Hotel Cheyenne enkel, med bröd, enklare pålägg, flingor, croissanter, kaffe, te och juice.

Alla rum har två dubbelsängar, ingen AC men en fläkt i taket.

Rummen blev renoverade häromåret och är därför fräschare än Hotel Cheyenne som barn brukar föredra med tanke på temat där. Det som skiljer de båda budgethotellen åt är förutom temat att Hotel Cheyenne har en dubbelsäng samt en våningsäng, medan Hotel Inget av hotellen har någon pool. Rummen har samma prisklass som Hotel Cheynne även om det ibland kan skilja något. Priset ligger på från ca 1500kr per person och natt i lågsäsong till ca 4000kr per person och natt i hösgsäsong.


Gångvägen till Disneyparkerna tar ca 30 minuter, men gratisbussarna går var 20:e minut (oftare i högsäsong) och då tar det 5 minuter till parkerna. Naturligtvis finns det gratis självparkering för hotellets gäster.

​Alla bilder är från disneylandparis.uk

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar