Hotell på Disneyland Paris del 6: Davy Crockett Ranch

Disneyland Paris

Idag har jag kommit till den sista av hotellen på Disneyland Paris; Davy Crocket Ranch. Det är egentligen inget hotell, utan mer en stugby, och det är min och min familjs favorit.

Här bor du i små stugor med 2 sovrum och ett vardagrum/kök. Naturligtvis finns här en dusch och en separat toalett med handfat . Ett sovrum har en dubbelsäng. Det andra har 4 singelrum. Det finns också premium cabins som har två badrum och ligger närmre affären, restaurangen och poolen. Sedan uppfräscningen för ett par år sedan har nu alla stugor AC, ett mycket fräschare utseende invändigt och har fått ett litet trädäck vid dörren som är perfekt för utemåltider.


Du kan parkera direkt vid din stuga. Vilket är mycket praktiskt eftersom här lönar det sig att antingen antingen ta med sig mat hemifrån eller att köpa utanför Disney. Det finns en affär på området med ett litet sortiment av matvaror, men priset är högt. Vi har alltid med oss en kylväska som kopplas till cigarettuttaget i bilen, och därför håller sig kylvarornasig fräscha. Det finns också matbutiker och bensinmackar med klart lägre pris än Disney nära. Personalen i receptionen hjälper gärna till med karta. Frukost ingår inte här till skillnad mot Disneys andra hotell. Det går att köpa till frukost på plats, som man då hämtar i en liten stuga i början av sin lilla "loop" av gator. Men, frukosten är i mitt tycke absolut inte värd pengarna. Man får vars en liten bauette (eller en större för 2 vuxna och 2 barn), marmelad och nutella, vars en croissant, kaffepulver eller tepåse,vars en juice paket och mjölkpaket samt ett minipaket cornflakes. Man kan välja en yougurt istället för flingorna. Med tanke på hur enkelt det är att ta med sig mat till stugan är det här extremt dyrt, och dessutom en tråkig frukost.

Man måste ha bil för att bo här, eftersom det inte går bussar från Davy Crockett Ranch till parkerna.

Mellan stugorna finns det lite plats, även om man klart ser den andra stugan med deras trädäck. Men, bakom husen finns det en liten miniskog för barn att leka i.

Vid vägen finns en soptunna för varje stuga.

En lite äldre privat bild, eftersom jag tyvärr inte har någon bild av det nya trädäcket.

Den stora fördelen här är att du har ett vardagsrum med ett litet kök och matbord. På kvällen kan du lägga barnen och själv sitta i vardagsrummet eller ute på trädäcket. Köket gör att du kan spara rejält med pengar. Du kan ordna frukost i stugan, bre lite mackor eller annat att ta med in till parkerna och göra enkel middag på kvällen i stugan.Här finns ett litet kylskåp, diskmaskin, två eller tre spisplattor och en micro. Det finns dessutom kastruller, tallrikar, glas och bestick till 6 personer. Brödknivar och andra köksredskap är det lite ont om. Brödkniven är ota slö eftersom den har använts av många, så lite sådant kan man ta med hemifrån, men annars fungerar det bra.

Något annat som kan vara bra att veta är att det är inte städning varje dag, vilket kan vara ganska skönt när man har en stuga, eftersom det blir mer hemtamt. Detta gör dock att schampoo snabbt kan ta slut, så ett bra tips är att ta med en flaska hemifrån. Handdukarna kan också kännas lite få, men man kan göra som vi gör, spara även gamla badlakan som ändå ska slängas, ta med dem på semestern och släng dem innan ni åker hem.

Varje dag kommer det någon Disneyfigur upp till området vid affären och man kan ta en bild tillsammans eller be om autograf. Det är oftast ingen kö här, så det är ett bra sätt att träffa figurerna. Det finns en anslagstavla så att man vet vilka figurer som kommer och hur dags de är där.

Pris per person och natt är ca 2100kr i lågsäsong, och 3200kr under högsäsong.

Poolen på området är stort och kallas äventyrsbad, även om jag tycker att det kanske är lite väl litet för att förtjäna det. oolen är dock stor och har en virvlande fors och en vattenrutschkana.

Det finns en restaurang på området som har en buffé på kvällarna. Vid erbjudande som gratis halvpension finns här en frukostbuffé.

Det finns ett område med indiantält där det är roligt för barnen att leka

Det finns djur, mest hästar på ranchen som barnen är välkomna att klappa.

Poolen är stängd den 6-10 Juni i år. Dessutom kommer det påbörjas en stor renovering på Davy Crockett Ranch med start i Januari 2017. Enligt rykten kommer ranchen att byggas ut, men det är inte bekräftat. Poolen kommer dock att hållas stängt och vissa delar av restaurangen och baren. Affär och restaurange kommer dock att finnas, även om det är i mindre skala.

​Alla bilder är privata och från någon av våra resor till Disneyland Paris.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer