Hotell på Disneyland Paris del 5 : Hotel Cheyenne

Disneyland Paris

På Disneyland Paris finns det två varianter av budgethotell. Hotel Cheyenne är det ena av dem. Skillnaden på budgethotellen jämfört med de andra är att rummen är mindre. De har inte heller någon pool, och framförallt finns det inte AC på rummen, vilken kan vara nog så viktigt under sommaren när det kan bli riktigt hett.

Hotel Cheyenne består av 14st tvåvåningshus som är dekorerade i en genomtänkt Vilda Västern stil. Hotellet är det mest populära av de två budgethotellen. Mycket av det beror på att hotellet har ett så lockande tema, men även det faktum att hotellrummet består av en dubbelsäng och en våningssäng. Barnen brukar också gilla lekplatsen, vilket är ett trevligt inslag, eftersom inte alla Disneyhotell har en lekplats.

Totalt sett finns det 1000st rum på hotellet och alla har en dubbelsäng och en våningssäng.

Det finns naturligtvis en gångväg till Disneyparkerna, men den tar ca 30 minuter. Väljer man istället att gå via bilvägen tar det ca 20 minuter att komma till parkerna. Gratisbussarna går var 20:e minut, såtillvida man inte vill uppleva vägen och gå förbi Hotel New York finns det ingen större anledning att gå i motsats till at ta bussen.

Rummen kostar mellan ca1500kr per natt och person under lågsäsong till ca 4000kr per natt och per person under högsäsong.

Det finns en restaurang på området: The Chuckwagon. På morgonen är det här den enkla frukostbuffén serveras och på kvällstid är det en buffé med grilltema.

Hotel Cheyenne har blivit ganska slitet och kommer därför att renoveras under större delen av 2016. Under våren kommer hotellet att hålla stängt under flera månader. 

Jag har inte bott på Hotel Cheyenne, men kan absolut tänka mig att göra det, dock inte under de varma sommarmånaderna.

​alla bilder är från disneylandparis.uk förutom bild nr2 som är från potosmagiques

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer