Hotell på Disneyland Paris del 3 : Newport Bay Club

Disneyland Paris

Newport Bay Club är det tredje och sista av Disneys lyxhotell. Det är kanske i mina ögon det vackraste. Stilen är i New England stil frånslutet av 188-talet och men sin fyr är den lätta att känna igen. Hotellet har ett tydligt nautiskt tema som genomsyrar hela inredningen.

Newport Bay Club sett från Disney Lake

När man kommer med bil är det här hur hotellets ingång.

Under hela 2015 har hotellet varit under renovering, och förutom några små finjusteringar ska det vara helt klart nu.

Hotellet har genomgått stor renovering både utvändigt och invändigt.

Hotellet har hållits öppet för gäster under större delen av renoveringen. När vi var där, var den största delen av renoveringen slutförd och det var ändå hantverkare i varje rum.

Newport Bay Club var det största hotellet i västra Europa när det byggdes i början på 90-talet med sina 1083 rum och 15 sviter. Alla standardrum har två dubbelsängar eller en Kingsize säng. Det finns 3 olika sorters sviter för de som vill betala mer för utrymme, extra service och bättre utsikt.

Hotellet har två restauranger och två barer. naturligtvis finns det även en pool på hotellet. Inomhusdelen är kanske inte så stor, men utomhusdelen är stor och har ett mysigt tema somharmonerar med hotellet i övrigt.

Trapphuset är riktigt vackert.

Rummen kostar mellan 3000kr per natt i standardrum i lågsäsong, till över 15 000kr för en svit i högsäsong.

Från hotellet har man ca 15 minuters gångväg till parkerna, annars går det en gratisbussar var 20:e minut. Naturligtvis finns det gratis parkering för gäster på området.

Jag har inte själv bott på hotellet, men hade gärna gjort det. hotellet står överst på min lista över hotell att bo på nästa gång jag besöker Disneyland Paris. 

​Alla bilder är privata och från någon av våra besök på Disneyland Paris

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer