Hotell på Disneyland Paris Del 2: Hotel New York

Disneyland Paris

Idag fortsätter jag med del 2 i serien om de olika hotellen på Disneyland Paris. Jag går från de dyraste hotellen till de enklaste.

Nu är det dags för Hotel New York som Disney räknar som ett av sina lyxiga hotell.

Hotel New York är ett inte bara ett hotell utan även har även en konferencedel . Stilen är i Art Deco och ska föra tankarna till skyskraporna på Manhattan i, just det; New York.

Hotellet ligger bara 5 minuters gångväg geom Disney Village, men naturligtvis går det gratisbussar mellan hotellet och parkerna.

Hotel New York har något som är unikt bland Disneyhotellen: en rink som används som isrink under vinterhalvåret där barn och vuxna kan hyra skridsko och åka. På sommarhalvåret används rinken ofta till olika bollspel och gokart. Tyvärr utfördes det arbete på rinken när vi bodde på hotellet i september.

Hotel New York har en fin utsikt över Lake DIsney, här syns Newport Bay Club, som jag kommer att berätta om i del 3.

Hela hotellet har en tydlig New York decor och har stora rum. Jag skulle dock inte räkna hotellet som ett "riktigt" lyxhotell, men klart bättre än ett mellanklasshotell och definitivt en klass över Scandics bästa hotell. (Förutom frukosten)

Hotellkorridoren

Äppeldekoren på dörren smälter bra in i New York temat.

Hotellet är stilrent

TV:n och minibaren är dolda för att bättre harmonera med rummet, och naturligtvis finns det "hidden Mickeys" på sängarna.

Det finns totalt 572 rum och 56 sviter i fyra olika kategorier på Hotel New York. De som bor i sviterna får ett VIP FastPass tlll attraktionerna i parkerna.

Priset på rummen växlar mellan 6 000kr per natt under lågsäsong för ett standardrum till över 25 000kr per natt för presidentsviten under högsäsong. 

Det finns två restauranger på hotellet, en bufférestaurang och en a'la carte restaurang. Det är bäst att boka tid till restaurangerna om man är intresserad av att äta där. Med Disney Village så nära och med ett betydligt större och bättre utbud rekommenderar jag dock inte restaurangerna. Båda restaurangerna är öppna för frukost, som är en hyfsad buffé.

Det finns en inomhuspool som är den största av Disneyhotellen (med undantag av Davy Crocket Ranch som har ett fristående äventyrsbad). Inhomhuspoolen har också en utomhusdel, samt bubbelpool. I omklädningsrummen finns både vanlig bastu och ångbastu. Naturligtvis finns det ett litet gym.

När man kommer med bil är det så här hur hotellet ser ut. Det finns förutom fri parkering för hotellets gäster, även Valet Parking mot avgift.

Alla bilder är privata och från några av våra resor till Disneyland Resort Paris

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer

Malin - Gratisprinsessan,
Åh! Trots att jag känner mig lite för gammal så hade det varit superkul att åka till något Disneyland! 😃
gratisprinsessan.se
disneysemester
disneysemester,
Man blir aldrig för gammal för en Disneysemester! Första gången jag var i en Disneypark var jag 31 år och hade inga barn med mig. Nu har jag varit i mååånga parker både med och utan barn. Det finns inget bättre! (Förutom en Disneykryssning då 😉 )
nouw.com/disneysemester