Hidden Mickey kaka

Disney-vardag

Baka en Hidden Mickey kaka och överraska din familj och vänner.


Jag bakade en hidden Mickey kaka och visade den på Instagram. Jag fick flera förfrågningar om hur jag gjorde, så därför kommer här en enkel förklaring. Jag kommer inte att lägga ut något recept, utan du kan använda de recept som du gillar.


1. Baka en chokladkaka. Använd ett recept som du gillar, men se till att det är en fast chokladkaka som inte blir kladdig i mitten. Vänta tills kakan har svalnat.

2. Använd ett kakmått och ta ut Musse Pigg former. Har du inget kakmått med Musse Pigg, ta ut större runda former och mindre runda former (till öronen).
3. Gör en sockerkakssmet. Använd ett recept som du tycker om, men gärna ett där smeten inte blir alltför tunn. Gör gärna en lite större sat, Det går åt mer sockerkakssmet än vad man tror.

4. Smörj och bröa en brödform och häll i sockerkakssmet i botten.

5. Lägg i dina Musse Pigg former. Lägg dem med öronen ner. Det gör att det blir större chans att formen på huvudet förblir intakt och det bildas inte luftfickor av sockerkakssmeten.

6. Full på med smet över chokladkakan.

7. Grädda som vanligt.

8. Låt kakan svalna lite i formen innan du vänder den upp och ned för att få ut den ur formen. Sockerkakan håller ihop bättre om du väntar lite, men den behöver vara lite varm när du vänder den så att den plattas till.

9. Låt kakan svalna helt innan du sker upp den.

10. Skär upp den inför gästerna och njut.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer