Helena- Hawaii

Disney-vardag

Disney’s Aulani Resort & Spa, Hawaii

Vi är sen flera år tillbaka medlemmar i DVC (Disney Vacation Club) och har tillbringat flera semestrar på de hotell som finns i Orlando och också på Disney’s Vero Beach ute på Floridas östkust. Vi har även kryssat i Karibien – något vi verkligen uppskattar. Denna gång bestämde vi oss dock för att göra en lite längre resa.

Jag har alltid velat se Hawaii och blev jätteglad då Disney för några år sedan gick ut med att de skulle bygga en DVC-resort där. Hotellet (resorten) har nu varit öppet i fem år och ligger på ön O’ahu i Ko’Olina, cirka en halvtimme från Honolulu.

Hawaii är en ögrupp mitt ute i Stilla Havet och vi visste redan från början att vi ville besöka minst två öar då vi läst på och hört att de är av väldigt olika karaktär. Vår första vecka tillbringade vi därför på Maui och upplevde storslagen natur, bad i vattenfall, snorkling på korallrev, valar, storslagen soluppgång uppe på en avsomnad vulkan och vandring i regnskog. Maui har en utbyggd turism, men flera delar av ön känns outforskade och ön har ett lugnt tempo som var härligt att uppleva.

Efter en vecka satte vi oss dock på planet och flög 25 min bort till ön O’ahu. Efter att ha hämtat ut vår hyrbil körde vi västerut längs med kusten och hittade enkelt till Ko’Olina. Redan när vi svängde av motorvägen kunde vi se Disney’s Aulani Resort trona upp sig framför havet.

Fotot är privat och tillhör Helena SW

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer