Helena - Aluani och rummet

Disney-vardag

Redan när vi svängde av motorvägen kunde vi se Disney’s Aulani Resort trona upp sig framför havet. När vi körde in mot hotellentrén blev vi väl omhändertagna. Jag fick en vacker lei (krans runt halsen) och maken ett traditionellt halsband. Vår hyrbil och våra väskor togs om hand medan vi checkade in och vi fick smaksatt vatten att dricka. Incheckningen var smidig, men vårt rum var inte färdigt (rummen är sällan klara före kl 15-16) så vi gick iväg och åt lunch på en av alla restauranger som finns på hotellet; Ulu Café där man kan få enklare rätter, sallader och wraps.

Medan vi åt vår lunch fick vi mail om att rummet var klart (wi-fi är gratis på hela området och fungerar hela vägen ner på stranden). Vi gick upp till rummet och beställde upp våra väskor från ”bell service”. Rummet vi bokat var en s k studio – ett större hotellrum med en queen size säng, en soffa (som går att bädda ut till en queen size säng – mycket bekvämare än de svenska varianterna av bäddsoffor) och en ”kokvrå” med diskbänk, micro och kylskåp. På hotellet finns också vanliga hotellrum, enrumslägenheter (max 5 personer), tvårumslägenheter (max 9 personer) och större lägenheter, s k ”grand villas” som rymmer upp till 12 personer.

Vår studio passade oss bra som två vuxna, men hade även kunnat rymma en familj med två vuxna och två barn utan problem. Till rummet hör även en balkong som vi frekvent utnyttjade till att äta frukost på varje morgon! Jag hade bokat en studio med utsikt mot poolen och passade också på att önska – vid incheckningen – att vi skulle få hamna nära gymmet (vi älskar att träna). Vi hamnade perfekt på femte våningen i den byggnad som heter Waianae med bara en kort promenad till hissarna som tog oss ner till gymmet och även till Aulanis spa som heter Laniwai. Från balkongen kunde vi skymta havet så vi hade lite havsutsikt ändå.

Alla foton är privata och tillhör Helena SW

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer