Halloween på Walt Disney World

Walt Disney World

Visserligen är det bara September, men i USA är de redan redo för Halloween. 

På  Magic Kingdom firar man Halloween hela september och oktober trots att själva Halloween bara är den 31/10. Parken är pyntad med pumpor och har speciella godsaker till salu. 

Vid vissa tillfällen arrangeras den speciella "Mickey's Not So Scary Halloween Party". Under tio dagar i September och 16 dagar i Oktober stänger parken klockan 19 för "vanliga" gäster och bara de som har köpt de speciella biljetterna få vara i parken. det finns flera stationer med "Trick or Treat" och många "caracters" som man annars kanske inte får se som t.ex. den elaka drottningen från Snövit. Det finns en speciell parad "The Boo To You Parade" och även fyrverkerierna är anpassade och kallas för "Happy HalloWishes" (istället för Wishes). Något som också är speciellt är att alla besökare är välkomna att klä ut sig. Det är inte tillåtet i Disney's parker annars. Barn kan klä ut sig över hela året, medan vuxna inte får komma in i parkerna utklädda till Disney's figurer mer än på just Mickey's Not So Scary Halloween Party. 

Biljetterna till partyt kostar $43,40+skatt för alla gäster från tio år. För barn mellan 3-9 år är priset $39,90+skatt. Är det värt det? Mitt svar får nog bli: nja. Visst är det ett roligt och ganska unikt tillfälle att få uppleva Halloween på Magic Kingdom, men det är nog mer för amerikaner än för min familj. 

Alla foton är från allears.net

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer