Gun - Mitt besök på Disneyland Paris

Disneyland Paris

Jag hjälpte en väninna (och tillika läsare) med att planera hennes första besök på Disneyland Paris. Gun skrev ihop flera recensioner av sina hotell, attraktioner och mycket mer. Här kommer det första av hennes inlägg: en sammanfattning av hennes besök:


Tack för all hjälp med att planera mitt besök på Disneyland Paris! Tack vare att jag visste så mycket om olika karuseller och hur parkerna är uppbyggda, så fick vi ut mycket mer av vårt besök. Vi slapp många köer och jag fick massor med tips om vilka karuseller som kanske blir för skrämmande för mitt barnbarn eftersom hon är lite försiktig av sig ibland.


Sammanfattning av mitt besök på Disneyland Paris:

När mitt äldsta barnbarn fyllde 6 år och började Förskoleklass tyckte jag att det hade varit roligt om hon ville åka iväg med sin farmor - mig. Bästa stället att besöka för barn måste vara Disneyland Paris, och när jag frågade Alicia om hon ville åka, så blev hon jätteglad. Min väninna Gerti tyckte att det jätteroligt och ville gärna följa med tillsammans med sitt barnbarn Ida, som är 7 år. Efter bokning av flyg, hotell, massor med planering och förberedelse så var det äntligen dags. Tjejerna hade fullt med pirr i magen och var riktigt förväntansfulla när flyget lyfte från Kastrup.

Ida och Alicia på bussen till hotellet.

Vi hade tre dagar på Disneyland Paris, och även om vi hann med det mesta som passade oss och tjejerna, så hade vi gärna stannat ett par dagar till.

Vi gick in på båda parkerna under vårt besök, även om besöket på Walt Disney Studios Park under vår första dag blev lite kortare p.g.a. dåligt väder. Vi gillade Walt Disney Studios (och speciellt Ratatouille som var en fantastisk attraktion), men Disneyland Park var vår favorit. Flickorna tyckte om att åka häst och vagn på den stora gatan, paraden var toppen, det fanns flera shower och massor med attraktioner som vi alla gillade. Gerti och Ida gillar lite mer våghalsiga attraktioner, så då gjorde jag och Alicia något annat innan vi alla fyra fortsatte tillsammans.

På Main Street åkandes vagn bakom en fin häst som hette Uno.

Alicia och Ida framför slottet.

Flickorna var inte så intresserade av att träffa de olika Disneyfigurerna, men det fanns många om man ville träffa dem.

Jag och Gerti träffade till och med på en av våra favoriter:

Jag och Gerti med Jack Sparrow!

Vi hade två hotell: Disneys Seqouia Lodge och Adagio i Marneé la Valeé. Vi var nöjda med våra hotell, även om det fanns saker som kunde varit bättre. Jag berättar om hotellen i senare recensioner.

Seqouia Lodge

Adagio

Showerna som vi såg var riktigt bra gjorda, med massor med sång och dans. Att allting var på franska och engelska gjorde ingenting.

Det fanns mängder med attraktioner och karuseller som både jag och Alicia gillade. Berg och dalbanorna lät vi Gerti och Ida åka själva.

Alicias favorit på Disneyland Paris var nog It's a Small World med alla uppbyggda länder och dockorna som sjöng

Min favorit var utan tvekan fyrverkerishowen som visas vid stängning: Illuminations. Den var otrolig med musiken, fyrverkerierna och projiceringarna på slottet

Vi hade en fantastisk resa, och jag är glad att vi valde att åka till Disneyland Paris. Vi kunde inte ha gjort ett bättre val. Alicia älskade sitt besök, och Gerti och Ida var också mycket nöjda.


Mvh GunAlla bilder är privata och tillhör Gun.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer

FruJarl
FruJarl,
Ett av de bästa valen, alla borde resa till disney med sina barn! 🤗 Fantasi är livet!
nouw.com/frujarl
MagicGold
MagicGold,
Underbart att höra hur glada de blev! 😊
nouw.com/magicgold