Gratis helpension på Disneyland Resort Paris

Disneyland Paris

Om man bokar sin semesterresa till Disneyland Resort Paris senast den 15 april, så ingår helpension. detta innebär att frukost på ditt Disneyhotell ingår samt att du varje dag får en voucher vardera för lunch, middag och snacks.Middagen löser du in på restaurangen på ditt hotell, men lunch-vouchern använder du i parkerna. Det är enbart snabbmatsrestaurangerna i parkerna (samt en på Disney Village) som du kan använda din voucher på. Du får en huvudrätt med tillbehör, samt dricka och en dessert per voucher. Jag vill gärna dela med mig av mina favoriter av de restauranger som ingår.

De restauranger som ingår för lunch är:

Disneyland Park: Café Hyperion, Au chalet de la marionette, Colonel Hathi’s pizza outpost, Fuente del Oro Restaurante, Pizzeria Bella Notte, Toad Hall Restaurant, Hakuna Matata, Cowboy Cookout Barbecue
Walt Disney Studios Park: En Coulisse, Blockbuster Cafe
Disney Village: New York Style Sandwiches 

Disneyland Park: Jag rekommenderar Café Hyperion. Det ligger i Discoveryland, och är lätt att hitta med sin karaktäristiska Jules Verne inspirerade luftskepp. Här finns mest de vanliga hamburgarna, men det som gör restaurangen till en favorit är platsen. Här finns massor sittplatser, du har luftkonditionering och det visas gamla Musse Pigg och Kalle Anka filmer på en stor filmduk. Platsen är perfekt för en sval paus, och varför inte äta samtidigt? Om ni är sugen på pizza föredrar vi Colonel Hathi's pizza i Adventureland istället för pizzeria Bella Notte i Fantasyland. Bella Notte blir mycket högljudd, och vi föredrar lugnet och smaken på pizzorna på Colonel Hathi (det finns även en del pastarätter). Cowboy Cookout Barbeque har vi haft stor otur med, vi har haft urusel service här och har varit tvungen att klaga på ofärdiga hamburgare. Barnen gillade inte heller Fuente del oro eftersom Taco:n inte smakar som de är vana vid. Vi vuxna tyckte att de saknade smak, och barnen tyckte bara att de smakade konstigt. Hakuna Matata har jag inte provat, eftersom vi inte såg något på menyn som verkade intressant, detsamma med Toad Hall. Au Chalet de la Marionette i Fantasyland vid Pinocchio är däremot en favorit, men det blir mycket högljutt vid lunchdags, så det är bra att försöka att undvika den värsta rusningen. 

Café Hyperion, bild från dedicatedtodlp.com

>

Au Chalet de la Marionette, bild från disneylandparis.co.uk


Walt Disney Studio Park: Här finns det bara två ställen att välja på. En Coulisse ligger i Studio 1 som är den platsen som alla måste gå igenom för att komma in i parken. Här är en ganska stressig atmosfär och även om Angusburgaren är helt ok är det inget speciellt här. Jag föredrar utan tvekan Blockbuster Café som ligger i Backlot. Här finns det sandwichar, pizza och sallader att välja på. Det finns gott om sittplatser och mängder att titta på med olika rekvisita på väggarna. 

En Coulisse, privat bild

Blockbuster Café, bild från dlrptoday.com


Disney Village: Bara en restaurang ingår: New York Style Sandwiches. Jag har tyvärr inte provat dem, även om det var nära i somras (det blev dock McDonalds på enträget önskemål från barnen). När jag såg menyn utanför restaurangen, verkade det dock lovande. 

Det finns mer eller mindre nyttiga val att göra när det gäller snabbmatsställena på Disneyland Paris, det som finns mest av på menyn är utan tvekan hamburgare och pizza.

>

Hamburgare och Pizza, bilder från disboards.com


Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer