Free Dining på Walt Disney World

Walt Disney World

Igår släppte Walt Disney World nyheten att de erbjuder Free Dining på en del datum till hösten. Detta är ett erbjudande som återkommer med jämna mellanrum vid de delar av året när det inte är fullbokat på WDW. Free DIning är ett mycket bra erbjudande om man ändå ska till WDW under den tiden, men man bör tänka på att det ibland har funnits andra rabatter som kan löna sig bättre.

Free dining är är helt enkelt så att Disney Dining Plan ingår om du bokar rom på ett av Disney hotellen i Florida samtidigt som du köper biljetter för hela din vistelse. Du kan alltså inte bo utanför Disney eller köpa dina biljetter får enbart några dagar av din vistelse. Vilken Dining Plan som ingår beror på vilken kategori av hotell som du bokar.

Om du bokar något av Disney's budget hotell ingår Quick-service plan vilket inkluderar två snabbmatsmåltider (lunch/middag, läsk + efterrätt) per person och per natt av vistelsen. Det ingår dessutom en "snackcredit" per natt samt en mugg som du kan fylla på din resort med läsk, te, kaffe eller varm choklad under hela din vistelse (muggen kan enbart användas på ditt hotell och under din vistelse). För 4 nätters vistelse får du alltså en mugg, 8 quick-service credits och 4 snack credits. Du kan använda dem hur du vill, d.v.s. 3 på en dag och ingen på en annan. De försvinner dock vid midnatt samma dag som du checkar ut. Det är ganska mycket som man kan använda sin snack credit till. I princip ingår det mesta i matväg i parkerna eller på hotellen som kostar under 5 dollar. Ett äpple är inte ett bra val om man tänker på kostnadseffektivitet, men en enklare frukost som havregrynsgröt kan ju passa bra :)

Om du bokar Disney's Moderate eller Deluxe hotell så ingår Disney's Dining Plan. Du får då 1 Quick service credit, 1 Meal credit och 1 Snack credit per person och per natts vistelse samt en mugg precis som ovan. Den här fungerar precis likadant förutom att Meal credit används på sit down restauranger. Dricks ingår inte, men huvudrätt, läsk och efterrätt ingår.


Man kan också uppgradera sin Dining plan till Deluxe Dining Plan och då ingår det 3 valfria Meal credits per natt som man även kan använda till Quick service samt 2 snack credits. (Naturligtvis även muggen)

VI lyckades få Free Dining vid vår vistelse 2012 och eftersom vi bodde på ett Moderate hotell: Disney's Port Orleans French Quarter så ingick Dining Plan. Det var roligt eftersom vi bokade bord på restauranger som vi annars inte hade ätit på. Jag har svårt att se hur man kan använda upp alla sina credit om man har Deluxe Plan, eftersom portionerna vid Quick service är så stora att man i princip alltid kan dela. En anledning kan vara att de flesta Caracter restauranger d.v.s. där man får träffa Disneyfigurerna "kostar" 2 credits.

Mitt bästa restaurangtips om du ska utnyttja Disney Dining Plan är: Ohana! Här finns det härlig atmosfär och fantastisk mat i mängder. Jag är mycket förvånad över att det inte "kostar" 2 credits, med tanke på hur populärt det är.

​Om du funderar att boka, så är det hög tid, reservationerna går åt som smör och enligt mina källor är många av resorterna redan fullbokade!

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer