Frågor om Disneyland Paris med Storfamilj

Disneyland Paris

Jag fick frågor av en läsare om tips för en storfamilj som ska åka till Disneyland Paris.

Hej,

Jag hittade din blogg när jag var inne och surfade runt. Håller på att planera en resa för hela familjen när min svärmor fyller 60 nästa år. Vi är totalt 14 st, 8 vuxna och 6 barn (9, 8, 6, 5, 4, 4 och nästan 2 år när vi åker). Hade först planerat att åka över hennes födelsedag i februari men nu har hon ändrat sig och vill åka på sommaren istället. Någon gång från 10/6 fram till midsommar ungefär. Det är bara jag och min man som är resvana och bara vår tvååring av barnen som tidigare varit utomlands. Är det något speciellt du tycker vi ska tänka på?
Vänligen K

Mina svar:

Hej K !

Vad roligt att du har hittat min blogg, jag hoppas att du hittar mycket där som kan vara till hjälp för dig.
jag har skrivit ihop lite frågor här som jag tror är bra för dig att fundera på.

Med tanke på just din situation, så finns det ett par saker som jag tänker på direkt. Har ni funderat på boende? Jag rekommenderar alltid ett Disneyhotell :). Visst är det billigare med ett hotell lite längre bort, men ibland kan det faktiskt bli billigare att bo på ett Disneyhotell, eftersom biljetterna ingår och det ofta finns bra erbjudande. Just nu får man t.ex. en extra natt om man bokar minst 3 nätter och barn under 7 år bor gratis och betalar inte för biljetterna. Om ni räknar på skillnaden, så glöm inte att räkna med transportkostnader och biljettpris.
Anledningen till att jag rekommenderar ett Disneyhotell för just er är inte bara att ni kan utnyttja Extra Magic Hours (gäster på Disneyhotell kommer in 2 timmar tidigare och kan åka vissa attraktioner) utan framför allt närheten mellan parkerna och hotellet. För att undvika övertrötta barn, är det en stor fördel att mitt på dagen kunna gå/åka tillbaka till hotellet för vila (de äldre barnen kan t.ex. bada i poolen eller stanna i parken med en förälder). Disneyhotellen är max 10 minuter ifrån parkerna med hotellets buss. (Max 20 min gående).

Hur har ni tänkt åka dit? Om ni ska flyga, så rekommenderar jag absolut inte tåget. Det blir klumpigt och mycket jobbigt med väskor, så små barn och mycket resenärer och trappor. Det enklaste och faktiskt billigaste för er är att förboka transport. Ni kan boka en större bil som ni alla får plats i, vilket blir billigare och det är dessutom tryggare och smidigt.

Ni har valt en bra period att åka på, i februari kan det bli kallt i Paris och bli ganska klumpigt med varma vinterjackor och vantar när man åker attraktionerna. Ju tidigare under Juni desto bättre, men det räknas ändå som mellansäsong, så ni bör inte ha särskilt mycket köer.

Hur har ni tänkt att gå i parkerna? Ska ni gå tillsammans, splittras med tanke på barnens ålder, per familj? Ska ni samlas och äta lunch/middag ihop? Oavsett om och hur ni tänker dela upp er så är det bra att veta/fundera över vilka attraktioner som passar barnen. De yngsta bör undvika de "värsta" attraktionerna så att de inte sedan inte vågar åka någonting alls resten av tiden. De äldre barnen blir lätt uttråkade på "småbarnsattraktioner". Gnälliga barn kan lätt förstöra stämningen för alla. Hör gärna av dig om du vill ha tips på attraktioner med tanke på barnens ålder och personlighet.

När det gäller mat, så har ni funderat på det? det är bra att diskutera det innan, så att man inte står i parken med 8 viljor och hungriga barn med blodsockerfall runt hörnet. Ska ni äta snabbmat? Snabbmat med hamburgare finns det gott om, men även annat att välja på. Alla restauranger har barnmenyer. Ska ni äta buffé eller på en restaurang? Det finns flera att välja på. Det finns även 3 "caracter dining" där figurer som t.ex. Musse eller prinsessorna kommer runt för fotografering och ger autografer.
Ett mycket bra tips är att ta med vattenflaskorna som ni kan fylla på inne i parkerna. det är viktigt att dricka ordentligt om det är varmt (vatten kostar ca 3 euro för en 33cl flaska i parkerna) och ta gärna med enklare snacks som muslibars och russin för att hålla barnen glada i köer och för att undvika blodsockerfall.

Det här är vad jag kan komme på så där på rak arm. Är det något mer som du undrar över, eller som du vill veta mer om, så hör mycket gärna av dig.

Till sist undrar jag om jag får lägga upp ditt brev på bloggen (tillsammans med mina svar) på bloggen, eftersom jag tror att många kan ha nytta av de här frågorna. Jag tar naturligtvis bort ditt namn.

Mvh DisneyMaria

​Det är många som planerar sitt besök på Disneyland Paris, och på min blogg finns det mycket tips och råd. Jag svarar gärna på frågor. 

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer