Frågor om Disneyland Paris i September

Jag fick ett nytt brev...

Det är alltid lika roligt, det gör mig så glad att veta att man hittar till min blogg, och väljer att fråga mig om det som jag tycker så mycket om: Disneyparkerna och Disneykryssningar.


> Hej
>
> På din blogg är du väldigt inbjudande till att man får lov att maila dig och ställa frågor. Jag vet ju inte om det fortfarande stämmer men jag tänkte ändå prova.Din kunskap känns för värdefull för att jag skall låta bli att chansa. Och om du vill får du gärna lägga ut mitt mail och dina svar på din blogg.
>
> Min tanke var att vi skulle sparat lite mer pengar, bilat ner nästa sommar och bott i stugbyn som du så varmt rekommenderar. Helt plötsligt förändrades livet och jag var oplanerat gravid. Jag skulle vilja ge våra barn upplevelsen av Disneyland utan att behöva anpassa sig till ett yngre syskon så därför skulle jag vilja åka redan i år. Bebisen beräknas dyka upp 24 november och det skall matchas ihop med att jag inte vill åka i högsäsong samtidigt som jag ju inte vill åka för nära det magiska datumet i november. Vi som kommer åka är jag själv, min man och våra pojkar på 6 och 10 år. Så det jag funderar över är följande:
>
> - Är september en månad då det är lite mindre folk i parkerna?
>
> - Tror du att mina pojkar skulle uppskatta att bo på DIsney's Hotel Cheyenne? Jag läste att hotellet inte har luftkonditionering på din sida. Hur viktig tror du den är i september?
>
> - Är det långt att gå från hotellet till parken? Jag har läst att det är ca 20 minuter. Är det en realistisk uppfattning eller bara en försköning av resebolagen?
>
> - Min tanke är att vi skall åka dit på söndag och hem på torsdag. Jag inser att vi antagligen skulle kunna vara där betydligt fler dagar men tänker du att det ger oss tillräckligt med tid utan att "springa bena" av oss.
>
> - När de skriver att inträde ingår tänker jag att det ingår den dag man anländer men jag inser att jag är osäker. Om det inte ingår vad är vettigt att göra på söndagen?
>
> - Sen över till den viktiga frågan: Mat! Det är där jag verkligen kör fast. Jag vill ha en bekväm och enkel semester samtidigt som vi har en begränsad budget. efter att ha läst din blogg var jag helt inställd på att bo i stuga och laga mycket mat själv men nu verkar det bli hotell. Utifrån det funderar jag på att helt enkelt köpa till måltidscheckar men vad jag kan se kommer det kosta oss ungefär 1000 kr om dagen om vi köper både lunch och middag. Samtidigt kan jag inte läsa mig till om det finns någon mataffär där man själv kan handla för att göra smörgåsar till lunch t.ex. Så det är min ena fråga; Finns det någon möjlighet att lösa sin egna fika trots att man bor på hotell? Min andra fråga är hur mycket billiga de billiga matställena är inne i parkerna? Kommer jag billigare undan om jag själv handlar all mat i parkerna? För vi måste ju ändå äta någon vettig mat varje dag och inte bara hamburgare.
>
>
> Jätte tacksam för lite hjälp!
>
> Camill

Hej Camilla!


Grattis till graviditeten!

Jag tycker alltid att det är roligt att svara på frågor om det som ligger mig så varmt om hjärtat: Disneyparkerna och Disneykryssningar. Vad roligt att du hittade min blogg, och att du hittade information som du hade nytta av. Tack för att jag får använda ditt brev i min blogg!

När jag läser ditt brev undrar jag över varför du inte vill bo på Davy Crockett Ranch nu när ni planerar att åka i September. Ranchen/stugbyn är öppen året runt. I september kan det vara riktigt varmt i Paris så därför hindrar det i sig inte att bo där. Den enda anledningen som jag kan tänka mig till att inte välja Davy Crocket Ranch är om ni nu ska flyga istället.

Hotel Cheyenne har ett riktigt häftigt tema som nog kan passa dina killar, en stor fördel är också att det är det enda hotellet som har våningssängar Hotellet har precis som du säger inte luftkonditionering och det kan vara en plåga i september, eller så behövs det inte alls. Det är ganska svårt att säga eftersom det är så väderstyrt. Mitt i sommaren rekommenderar jag inte att vara utan luftkonditionering här. Hotellet ligger 20-25 minuters gångväg, men det finns också gratisbussar som går mellan var 10 minut till som längst var 30 minut (beroende på tidpunkt på dagen). Det är alltså inga problem att ta sig dit.

September är en bra månad att åka om man undviker de två första veckorna. En del skolor i Frankrike har fortfarande skollov då, så det räknas fortfarande som högsäsong. De två senare veckorna är det ganska lugnt i parkerna och eftersom det fortfarande är skönt väder är det ett mycket bra val!

Att komma på en Söndag och åka på en Torsdag tror jag är ett bra val för första besöket. Visst rekommenderar jag alltid så många dagar som möjligt, men ni får tre totalt hela dagar och kan kanske använda en del av Söndagen och Torsdagen också.

Precis som du säger så ingår biljetter för alla dagar, det betyder att om ni bokar ankomst på Söndagen och ska åka på Torsdagen har ni biljetter som gäller i båda parkerna Söndag, Måndag, Tisdag, Onsdag och Torsdag. Ni kan stanna ända till de stänger på Torsdagen om ni vill.

Mat... Ja, mat kan vara ett dilemma om man inte vill betala hutlösa priser eller leva på hamburgare. Det är definitivt en av anledningarna till att vi föredrar att bo på Davy Crockett Ranch(DCR) (de andra anledningarna är utrymmet i stugan, äventyrsbadet, lekutrymmet och lugnet). Om ni väljer Hotel Cheyenne ingår frukost, så det är i alla fall ett mål som ingår. På Davy Crockett Ranch har de nu börjat att ta betalt för frukosten!!! Enligt vad jag har hört är det en del som brer mackor vid frukosten och tar med sig, men är ju egentligen inte meningen... DCR har en affär med mat, men de andra hotellen har bara något litet, inget som det egentligen går att göra en hyfsad lunch av. Det finns alternativ till hamburgare (även om McDonalds finns i Disney Village). Earl of Sandwich på Disney Village är definitivt en favorit med mycket goda mackor till hyfsat pris (tänk Subway i pris och typ av mackor). Men det är mycket hamburgare och pizza. Jag hade funderat på vad jag kunde ta med hemifrån t.ex. mjukost som inte behöver kylas innan de har öppnats. Bröd, muslibars, nötblandning, torkad frukt och vatten. Det hjälper inte för att göra middag, men det gör att man slipper en del snacks och det blir billigare. De har en buffé på kvällen som jag inte har provat, men det kan vara intressant för att få lite vanlig mat till hyfsat pris. För oss har måltidscheckarna inte lönat sig när jag har räknat på det. Speciellt inte som de bara gäller på vissa ställen.

Fundera på det och kom gärna med fler frågor. Jag hjälper dig gärna med hur du ska tänka när det gäller bokningen och jag gör gärna ett schema till dig för att undvika lite köer, i ditt fall vill du säkert undvika att gå för långt med tanke på att du graviditeten.

Mvh Maria

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer