Frågor och svar om Disneyland Paris

Disneyland Paris, Disney-vardag

Jag får många frågor till min blogg, och jag hjälper många läsare med personliga scheman om hur de kan få ut maximalt av sin vistelse på olika Disneyparker eller av en Disneykryssning. När jag får frågor som jag tror att många har nytta av, lägger jag ibland ut dem här på bloggen, med läsarens tillåtelse.

Jag har svaren på dina frågor! Leta i kategorierna till vänster eller använd sökfunktionen uppe till höger, så är chansen stor att jag redan har skrivit om just det du undrar över. Jag svarar mer än gärna via mail på alla frågor som du har!

Jag lägger aldrig ut vår konversation utan din tillåtelse, och jag skriver inte ut efternamn eller annat som kan identifiera dig.

Linnea skrev till mig, och undrade bl.a. om skillnaden på rumskategorierna på Disneys Hotel New York. :

Linnea:

Hej Maria,

Tack för din fantastiska blogg! Jag och maken + 5-årig dotter ska åka för första gången till Disney world i paris nu i maj.


Jag undrar om du kan hjälpa mig med följande frågor:


1. Vi kommer att bo på New York Hotel.

Det ingår parkbilhjetter i hotellbokningen. Ingår det fast-pass eller måste man köpa till fast pass om man bor på New York hotell?


2. Ska man välja ut vissa attraktioner för att använda fast-pass eller gäller fas-pass alla attraktioner?3. Blir det billigare att boka resan utan vouchers (måltidsbiljetter). Som jag förstod på dig så tar du med dig egen mat till parken (bröd, snacks). Finns det affärer att köpa mat på inne i parkerna eller du kanske tar med dig mat från hotellet?


4. Är det högsäsong i början av maj?


Tack för din fina blogg!

Mina svar:

Hej Linnea!

Tack för de vänliga orden, och vad roligt att du har hittat min blogg!

Hotel New York är ett bra hotell, och det hotell som vi bodde på så sent som iSeptember. Har du inte läst min beskrivning av hotellet, så hittar du inlägget här: http://nouw.com/disneysemester/hotell-pa-disneyland-paris-del-2-hotel-n-22322610
Jag har också skrivit en Reseblogg om vår resa, som du kan läsa här: http://nouw.com/disneysemester/disneyland-paris-resblogg-del-1-dag-1-21230627

  1. Fast Pass ingår alltid, men inte VIP FastPass som bara lämnas ut till de som bor i speciella sviter pånågra av Disneyhotellen. Inga FastPass går att köpa. FastPass fungerar som så att ni går till den attraktionen som ni är intresserade av, och istället för att ställa er i Standby kön så, så går ni till FastPass Automaterna som oftast finns i anslutning till ingången till kön. På tydliga skyltar kan du se vilken tid ni får för att komma tillbaka för att åka attraktionen. T.ex. om ni kommer dit klockan 11.00, så kanske det står att återkomst blir 13.15-14.15. Om ni tar biljetter, så kan ni komma tillbaka när som helst under den timmen för att gå i den mycket kortare FastPass kön. Tänk på att man bara får ta ett FastPass åt gången, så det är bra att spara FastPassen till de populäraste attraktionen. Om Standby är mindre än 15 minuter är det inte lönt att ta ett FastPass. (Standbytiden står på tydliga skyltar vid ingången av kön). De olika rumskategorier som finns på Hotel New York är: Standard Terrace Rooms är på bottenvåningen och har en balkongdörr ut mot trädgården med ett bord och två stolar. Om er dotter går till sängs tidigt, kan det vara bekvämt, men annars är det kanske inte värt prisskillnaden, det är ju helt beroende på hur ni är. Plaza Rooms har helt enkelt en bättre utsikt. Standard rummen har ofta utsikt mot parkeringen eller mot ett tak (det fick vi senast), medan Plaza Rooms har utsikt mot isrinken och Bay Lake. Vi tycker inte att det är värt skillnaden, men det är ju upp till er. Det är enbart till Empire State Club rooms som VIP fastPassen ingår. De är dock inte så bra som det verkar. De gäller bara till de attraktionerna som har FastPass och bara en gång per attraktion och dag. T.ex. en gång Space Mountain, en gång Peter Pan's Flight o.s.v. per dag. Eftersom ni kommer vid lågsäsong är det inte värt pengarna att boka Empire State Club bara för FastPassens skull. Exakt vad de kostar vet jag tyvärr inte. Det skiljer sig enormt vid de olika säsongerna och de ändrar priserna varje år. Man måste också ringa Disney för att kunna få reda på priserna och att boka. Jag gissar (dock enbart gissning att de ligger på ca 4000 euro. De vanliga FastPassen går att använda som jag berättade tidigare, det är bara VIP FastPassen som man kan få på hotellens Club level.
  2. Alla attraktioner har inte FastPass. De populäraste har, med undantag av Crush Coaster på Walt Disney Studios som dessutom har den längsta kön på hela Disneyland Paris eftersom den tar så lång tid att spänna fast nya passagerare och bara 4 personer får plats per "vagn". Jag skriver gärna en lista till dig på vilka attraktioner som har FastPass.
  3. Vi tar som du har läst oftast med oss mat in i parkerna. i har fördelen med att alltid åka bil till Disneyland paris eftersom vi bor i södra Sverige. Även om du flyger har du alternativ, även om de inte är lika bra som att ha med mat hemifrån. Enklare snacks som muslibars, russin och andra snacks är tillåtna att ta med på flygplan och de är ett bra stt att både spara pengar och hålla ett blodsockerfall borta. Det är lätt att bli gnällig och sur annars. Vid RER stationen precis bredvid parkerna finns ett litet snabbköp (liknande en större pressbyrå) med bröd, pålägg, baguetter, färdiga sandwichar och framför allt dricka. Det som är mest kostnadssparande är nog just dricka. En flaska vatten kostar ca 3 euro i parkerna, och det kan bli rejält varmt i parkerna. Ett alternativ är att ta med tomma flaskor och sedan fylla på dem i hotellrummet och sedan i parkerna, det finns dryckesfontäner. Ett tips är att då ta med 3 flaskor eftersom det är lättare att se till att alla tre har druckit tillräckligt. Vi såg många plocka med sig extra minibaguetter från frukostbuffen för att äta i parkerna. Jag hade inte köpt vouchers. Det gör jag aldrig. För vår familj är det definitivt inte värt pengarna. De gäller inte överallt, och ibland är man inte hungrig och om man har lite enkla snacks med sig hemifrån så kan det räcka med enklare lunch inne i parkerna och sedan en trevlig middag på Disney Village eller inne i parkerna. Jag har räknat på det och för oss förlorar vi pengar på det.
  4. Maj räknas inte som högsäsong, så det är en bra månad att besöka Disneyland Paris. Det är varmt, men inte för varmt, så det kan oftast passa alla. Tänk dock på att helgerna är mycket mer populära än vardagarna.

Vill du att jag skriver ihop ett individuellt anpassat schema för er så att ni kan få ut det mesta av ert besök, så gör jag gärna det. Maila mig då tillbaka med lite mer info om vad ni vill ha ut av besöket och era intressen. Vad gillar ni, och vad gillar ni inte?. T.ex. tycker ni mycket om bergochdal banor men avskyr attraktioner som snurrar. ni vill kanske träffa så många karaktärer som möjligt (t.ex. Musse Pigg) eller det är totalt ointressant.

Återkom gärna om du undrar något mer, det är bara roligt!

Mvh Maria

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer