Fråga och du får svar

Disneyland Paris

Jag får många frågor skickade till min mail. Det är jätte roligt eftersom jag gillar att hjälpa andra att planera sina Disneysemestrar. Jag kommer att börja lägga ut frågorna och svaren här, eftersom jag tror att det kan vara av intresse för fler som planerar sina Disneysemestrar. Naturligtvis kommer jag att ta bort känslig information som efternamn och mailadress o.dyl. från mailen. 

Det senaste mailet jag fick kom från Åsa:

Hej,

Jag o mina 2 barn på 9,11 år ska försöka ta oss så billigt som möjligt till Paris o Disneyland 24-29/5.

Ditt inlägg om budget resa dit lät väldigt intressant så jag hoppas att du kan hjälpa mej att svara på några frågor;)?

Jag har hittat en resa denna period för 1792kr för oss alla vilket var ett bra pris!!

Vi vill även hinna besöka Paris med Eiffeltornet, Sacre cour och Notre dame – räcker 1 heldag för det?

Hur många dgr rekommenderar du till Disneyland?

Vilket är bäst att besöka först Paris eller Disneyland?

Tips på bra hotell?

Med vänlig hälsning Åsa 

Hej Åsa!

Jag ber om ursäkt att det tog ett par dagar att svara dig. Jag har just nu lite problem med hälsan, vilket är anledningen till att min blogg just nu blivit lite lidande. 

Vad roligt att du uppskattade mitt inlägg om budgetresa till Disneyland Paris. Jag ska försöka att besvara dina frågor så gott jag kan. Du har 4 fulla dagar att uppleva Paris och Disneyland Paris, samt ankomst och avresedagen beroende på när planet går.

Hur många dagar som du behöver är ganska svårt att svara på. Jag personligen spenderar all min tid på Disneyland Paris, men det är ju jag. Är ditt huvudbesök Paris eller Disneyland Paris? Vill ni framförallt till Disneyland Paris och Paris helt enkelt är trevligt att se? I så fall rekommenderar jag er till att ta två dagar på Disneyland och en dag inne i Paris. Väljer ni tre dagar på Disneyland rekommenderar jag att ni besöker Disneyland Park första dagen, Walt Disney Studio Park andra dagen och den tredje dagen gör ni det som ni tyckte bäst om i de två parkerna. Vill ni absolut hinna med det mesta som Paris har att erbjuda, så välj två dagar på respektive ställe. Ensamma mammans värld är en blogg skriven av en trevlig tjej som har skrivit ett utförligt och bra inlägg om hennes resa till Paris med två barn var förra året: http://ensammamammansvarld.blogg.se/category/paris.html Läs gärna den för att få bra tips om Paris.

Jag tror att det bästa är att besöka Disneyland först, och anledningen till det är att jag gissar att barnen ser fram emot det besöket :) Risken är annars att deras förväntningar kan förstöra deras tålamod för Paris sevärdheter.

När det gäller hotell så säger jag alltid att man inte ska missa att kontrollera Disney's egna hotell. De är dyrare, men med tanke på att man är där så få dagar, så är det viktigt att få ut det mesta möjliga av sitt besök. Boende på Disney's hotell får gå in två timmar tidigare på Disneyland Park, vilket gör att man slipper en hel del köer. Av Disney's två budgethotell rekommenderar jag Hotel Cheyenne, den har jag skrivit om här: http://www.nattstad.se/disneysemester/disneyland-paris-boende---hotel-cheyenne-13261381

Disney har haft en mycket bra kampanj för våren och sommaren 2015, där man bodde 4 nätter och bara betalade för 2, detta gällde även biljetterna. Tyvärr avslutades det erbjudandet förra veckan, men det brukar komma något nytt.

Annars har jag tyvärr inte något bra tips på boende utanför Disney, eftersom jag brukar bo på ett av Disney's hotell. Men, det finns många hotellsajter som kan hjälpa dig med det. Bor du bara nära en Metrostation, så bör det inte vara några problem med transporterna till parkerna. DLP (Disneyland Paris) ligger öster om centrala Paris (ca 35km) vid stationen Marne-la-Vallée/Chessy längs RER A tåget. Med andra ord kan det vara bra att inte bo i de västra delarna av den enorma staden.

Har du några andra frågor så svarar jag gärna på dem.

Med Vänlig Hälsning Maria

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer