Fråga - svar

Disneyland ParisJag får många frågor och jag svarar på alla så fort och så utförligt som jag hinner. Igår kväll fick jag det här mailet och mitt svar finns nedan. Jag har ändrat namnet för att avsändaren ska kunna vara anonym.

Hej Maria,

Jag googlade på info om DLP och hamnade på din grymma blogg! :) mycket bra info :)

Jag bokat en resa med familjen (Julklapp till fru och mina två barn :)) till DLP i slutet av mars och i ett Golden Forest Lake View room i Disney sequoia lodge hotel. Vet inte om du har nå info om det var ett bra val? Eller kanske.bara betalat överpris :) Hursomhelst jag undrar bara är det värt att ta sån Halvpension paket de har? Känner lite att sitta i en restaurang med en 6åring och 3 åring och vänta på 3 rätters kanske inte är den bästa kombinationen :) men som jag förstår så ska det finns restaurang/fast food ställen inne i parkerna? Är de lättillgängliga? Såg också ditt tips ta med egen lunch eller snacks, är det något kontroll när man går in till parkerna? Tänkte kanske bra att ta med sig eget vatten då det verkar vara dyrt, har läst det på många ställen!

Tack igen för en fantastisk bra blogg!

Mvh

Anders

Hej Anders!

Vad roligt att du hittade min blogg, och tack för de vänliga orden! Vilken härlig julklapp till familjen!

Sequoia Lodge är ett bra val av Disneyhotell. Disney räknar det som sitt mellanklasshotell. Till skillnad från budgetklassen så har du en pool på hotellet som barnen säkert uppskattar. Rummen är också både större och fräschare. Jag har inte personligen bott på hotellet, men jag har hört mycket bra saker om det, så jag hade gärna bokat hotellet utan att vara orolig. Det kan vara skönt att hotellet ligger lite mer avsides, lite lugn och ro efter en dag på Disneyland Paris är inte helt fel. Golden Forest rummen är ju mycket dyrare eftersom du därmed bor i "Consierge-level". Ni får tillgång till den privata loungen vilket gör att ni har finare frukost med "caracter meet" där Disneyfigurer kommer och träffar barnen. Ni har också tillgång tillgång till dricka under hela dagen och snacks på eftermiddagen. Jag skrev om ert hotell här: http://www.nattstad.se/disneysemester/disneyland-paris-boende---sequoia-lodge-13277775

Huruvida det är värt det att bo i ett Golden Forest room, kan ju bara du bestämma, men visst kan det vara roligt att lyxa till det ibland.

Seqouia Lodge är hotellet till vänster och Disney Village med Disneyland Paris parkerna efter det ligger vänster om ballongen. 

Visst kan man boka halvpension, men personligen tycker jag att det är slöseri med pengar, och jag vet att många av de som jag pratar med på Disneyforum håller med (skillnad är de gånger som Disney har erbjudande där halvpension ingår). Det finns ganska många restauranger inne i parkerna, både snabbmatsrestauranger och "vanliga". Ni kommer under lågsäsong, så det bör inte vara några som helst problem om ni vill boka en vanlig restaurang. Det finns också flera småvagnar utspridda över parkerna som serverar enklare mat som t.ex. korv med bröd. 

Enklare vagn med hot dogs och dricka

Det enda undantaget är om ni vill boka en restaurang med "caracter meet", d.v.s. en restaurang där t.ex. prinsessorna kommer runt vid borden och ger kramar,skriver autografer och poserar för foton. Dessa bör bokas i god tid och ingår inte i halvpensionspaket (de är ganska dyra).

Här hittar du mitt inlägg om alla snabbmatsrestaurangerna på Disneyland Park: http://www.nattstad.se/disneysemester/snabbmatsrestauranger-pa-disneyland-park-13579604

Restauranger med servering på Disneyland Park: http://www.nattstad.se/disneysemester/restauranger-med-servering-pa-disneyland-13628255

Jag rekommenderar absolut att ni tar med eget vatten in i parkerna, samt snacks som barnen gillar (majskrokar, kex, muslibars o.s.v.). En anledning är att barnen kan bli gnälliga i köer, speciellt 3-åringen, och ibland kanske de inte gillar den maten som finns. Men, den största anledningen är att det är så dyrt i parkerna. De kollar alla väskor innan ni går in i parkerna, men det är tillåtet att ta med mat, snacks och dricka in. Det är inte tillåtet med glasflaskor/burkar eller alkohol. Många tror att det inte är tillåtet eftersom det står på hemsidan att picknickar ska avnjutas utanför, men det är stora franska picknickar, enkel mat och dricka är alltid tillåtet.

Har du några fler frågor, så svarar jag gärna på dem. Om du hör av dig närmare er resa så skriver jag gärna ihop ett schema till er om hur ni kan gå i parkerna för att hinna med mesta möjliga, med minsta möjliga köer. Det kan också vara bra att veta vilka attraktioner som kan passa era barn och vilka ni bör hålla er ifrån.

Mvh Maria

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer