Förändringar på Disneyland Paris 2017

Disneyland Paris

I år är det 25 års jubileum för Disneyland Paris och det mesta börjar falla på plats. Många av renoveringarna av attraktionerna är färdiga, och mer eller mindre alla förväntas vara klara till högsäsongen under sommaren.

Disneyland Paris har varit rejält nedgånget. Attraktioner har varit i desperat behov av renovering, restauranger och andra byggnader har sett slitna och oälskade ut, och den där speciella "Disney - touchen" har varit lite försvunnen.

Med början av 2015 har Disney börjat med en omfattande renovering och uppfräschning av hela resorten, både parkerna och hotellen har i omgångar varit nere för renovering.


Jag är mycket glad för den här omfattande renoveringen, eller Experience Enhancement Program som Disney kallar den. Det är självklart tråkigt om det är familjens enda besök på Disneyland Paris, men i förlängningen var det här nödvändigt och behövde göras för länge sen.

Disney kommer att debutera med en het ny parad, vilket verkligen behövs. Visserligen har Disneyland Paris lagt till nya scener under åren, som t.ex. Frost, men egentligen är stora delar av paraden detsamma sedan 2007. Paraden som sådan har alltså funnits i 10 år. Den nya paraden kommer att få en kopia från den mest populära "flotten" från Walt Disney World: den "steam punk" inspirerade draken från Törnrosa, och enligt ryktet kommer även två "flottar" att skickas från Tokyo Disney som är berömda för sina parader. Fyra nya "flottar" kommer att vara unika för DIsneyland Paris, medan de resterande spekuleras vara återanvända äldre varianter. Jag ser fram emot resultatet.

Disney Dreams har varit en stor favorit bland besökare sedan starten, och den kommer att få en nya story och andra bilder och musik, även om själva grunden med projektioner på slottet och vattenkaskader kommer att vara detsamma.


Tyvärr kommer hela utseendet på Space Mountain ändras i samband med renoveringen av attraktionen.Mitt senaste besök på Disneyland Paris var September 2015 och ärligt talat var jag så besviken att jag inte var intresserad av ett besök under 2016 eller i år. Men, jag är sugen på att se hur Disney har gjort sina förbättringar, och om de verkligen har sett till hela bilden, och inte bara koncentrerat sig på attraktionerna. Jag tittar på lite datum under sommaren/hösten 2017...

Alla foton är privata och tillhör mig

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer