FastPass + till WDW

Walt Disney World

På Walt Disney World i Florida har man nu gått ifrån alla vanliga Fastpass.

För er som inte vet hur FastPass fungerar så kommer här förklaring från www.disneylandparis.se

1. Sätt i inträdesbiljetten till någon av Disneyparkerna för varje person som ska åka i FASTPASS®-maskinen som finns vid ingången till varje attraktion.

2. Då får du en FASTPASS®-biljett med en egen åktid så att du kan gå iväg och hitta på något annat roligt medan du väntar.

3. Se till att vara tillbaka vid attraktionen senast den tid som står på FASTPASS®-biljetten så får du åka inom bara några minuter via den avsedda FASTPASS®-ingången.

Tips!

Det går endast att utnyttja en FASTPASS®-biljett åt gången per person.

När du har använt en biljett kan du skaffa en till. FASTPASS®-biljetterna är endast tillgängliga om du har en inträdesbiljett till en Disneypark för innevarande dag. FASTPASS®-biljetterna fås i mån av tillgänglighet.

 Fastpass ingång


Disneyland Paris och Disneyland i Kalifornien använder fortfarande dessa Fastpass. Jag har använt dem många gånger både i Paris och i Florida på WDW, och har varit mycket nöjd. Med lite planering kan man slippa alla långa köer och uppleva de populäraste attraktionerna. Till skillnad mot t.ex. Universal Studios är det också gratis. Men, PÅ Walt Disney World har man börjat med något som heter Magic Bands, dvs armband med avancerad teknologi som har dina biljetter, nyckel till ditt Disneyhotell, betalkortsinfo. I samband med denna introduktion har de nu tagit bort alla vanliga FastPass. 

>

Upp till 60 dagar innan du anländer på ditt Disneyhotell i Florida kan du om har köpt inträdesbiljetter boka FastPass+ . Detta innebär att du bokar upp till 3 FastPass/dag innan du kommer dit. DU måste alltså veta i förväg vilken park du ska gå till och vad du vill åka och i vilken ordning. 

Fördelar för Fastpass+:

Du kan planera i god tid i vilken ordning du ska åka vad. Du slipper springa runt i parken för att ta ett Fastpass för att sedan gå tillbaka och åka något annat under tiden du väntar. FastPassen har inte tagit slut när du kommer till parken. Du kan välja tid och du kan ändra runt tiderna under dagen om du har appen. 

Nackdelar för Fastpass+ :

Du måste veta vilken park du ska gå till på vilken dag. Du kan bara välja 3 attraktioner per dag. (!!!) Du kan bara välja en attraktion ur den populäraste kategorin och sedan 2 från de lite mindre populära. Du måste köpa biljetterna i förväg. DU måste bo på ett Disneyhotell. (För de som inte bor på ett Disneyhotell eller inte har köpt biljetter i förväg finns det kiosker inne parken där du kan boka dina Fastpass+ men då är troligtvis de populäraste attraktionerna slut.)

Idag har jag bokat tider för våra Fastpass+ när vi ska besöka EPCOT i Maj. Jag ser verkligen fram emot att åka Soarin som är en av mina absoluta attraktioner, Jag tycker verkligen att de ska bygga upp den på Disneyland Paris. Soarin är en åktur över Kalifornien. Du åker uppe i luften med övertygande svängar mot en välvd, enorm 3D skärm. Filmen gör den inte rättvisa, bl.a. saknar jag apelsindoften. 

Soarin 

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer