FastPass på Disneyland Paris

Disneyland Paris

Ett av de bästa sätten att undvika att stå i för långa köer är att använda FastPass.

Men vad är FastPass?

På många av de mest populära attraktionerna på Disneyland Paris finns det möjlighet att använda FastPass. Bredvid attraktionen finns det automater där du scannar din biljett och får en liten pappersbiljett där det står en tid som du ska komma tillbaka. Innan du väljer att ta biljetten, så står det tiden när du ska komma tillbaka och du kan välja att vänta att ta FastPasset om tiden inte passar. Tiden du får har en timmes radie, och du måste komma inom den timmen, t.ex. 14.30-15.30. När du kommer tillbaka får du gå i en mycket kortare kö och lämnar din biljett till den Castmember som står där. Din kö bör vara 5 minuter eller mindre. Skulle StandBy kön vara 15 minuter eller mindre, så rekommenderar jag att du sparar din möjlighet att ta FastPass och väljer StandBy kön istället.

När du kommer tillbaka är det skönt att slippa stå i en lång kö...

När man hör om FastPass skulle man kunna tro att det bara är att springa runt i parkerna och hämta FastPass till alla attraktionerna och sedan i lugn och ro använda dem och slippa köer. Men tyvärr fungerar det inte. När du tar ett FastPass kan du inte ta ett FastPass förrän du har använt det första. Ungefär en halvtimme innan tiden på ditt första FastPass börjar kan du ta ett nytt. Tiden som du kan ta ett nytt står på ditt FastPass. Det är därför som du inte ska "slösa bort" dina FastPass på attraktioner som inte har långa köer. Vissa attraktioner har alltid långa köer och de är de viktigaste att se till att få FastPass till.

​Peter Pan's Flight är den mest populära attraktionerna på Disneyland Park och vem vill inte gå till vänster på bilden istället för höger? Under högsäsong kan kön här lätt bli 2 timmar! Personligen är det inte en av mina favoriter, men även om den hade varit det, hade jag aldrig stått så länge i en kö. 

Det är inte heller alla attraktioner som har FastPass, men om det finns, så använd det! Tänk dock på att under dagen kan FastPassen ta slut, så förvänta dig inte att det finns några kvar om du kommer vi 17-tiden. 


​Alla bilder är privata och tillhör mig

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer

Julia,
Hej.

Vilka är dem attraktioner som främst lockar besökarna?
Varför är temaparkerna så välbesökta?
juliakunkel.blogg.se
disneysemester
disneysemester,
Hej Julia!

På Disneyland Park är Peter Pan's Flight mest populär (även om jag personligen inte är förtjust i den). För att slippa långa köer är ett FastPass här mer eller mindre nödvändigt, och de tar oftast slut redan vid 13-tiden. Annars är Star Tours, Big Thunder Mountain, Space Mountain , Buzz Lightyears Laser Spin, Dumbo och Autopia mycket populära (de två sista har inte FastPass).

På Walt Disney Studios är Crush's Coaster och Ratatouille de allra mest populära. Ratatouille har single rider och FastPass, men inte Crush. Crush's Coaster är den allra populäraste attraktionen på hela DLP. Den står ofta still för säkerhetskontroller, har inte FastPass och det är bara 4 personer per "vagn". Köerna här kan bli löjliga 2-3h på eftermiddagen. Bästa sättet att upp uppleva den är att vara på plats på Walt Disney Studios park 9.40 (de öppnar 10) och eftersom man oftast släpps in i parken redan 9.45 även om attraktionerna är stängda. Gå direkt och ställ dig i kö till attraktonen, och klockan 10 när attraktionen öppnar, så har du kanske 5-10 minuters kö.
nouw.com/disneysemester
disneysemester
disneysemester,
Dsineyland Paris är Europas populäraste resmål och mest besökta nöjespark med över 10 miljoner besökare per år. Det som gör att Disneys parker världen över är så populära världen över är att de fokuserar på alla detaljer och gör upplevelsen så mycket mer än en karusell eller berg och dalbana. Som exempel kan jag nämna Star Tours, där du redan i utanför attraktionen möts av en X-Wing och Cast Membern har kläder som passar in. Inne i kön ser du ett rymdskepp som repareras av R2D2 och C3PO. Resten av kön ger dig intrycket av att du är på väg att göra en resa med en intergalaktisk stjärnkryssare. Du ser bagage som skickas runt och röntgas. En del har glömts bort i ett hörn. Du har också en typisk säkerhetsgenomgång innan "avfärd" Detaljerna gör att din upplevelse blir så mycket mer.
nouw.com/disneysemester
Elisabet
,
Åååh, jag blir inte klok på detta! SNÄLLA hjälp mig ang dessa fastpass!
Vi har tänkt att boka boende via deras hemsida och vad jag förstått så ingår det inträde och ?standardåkband? då? Är det då ett fastpass?? Har alla tillgång till att boka ett antal fastpass per dag om man är på DisneyLand och betalat entrén?
På deras hemsida finns det också Super och Ultimate Fast Pass. Ska man köpa dem?
SNÄLLA hjälp mig! Och dumförklara gärna svaren för jag är heeeelt snurrig och som gjord för att bli lurad av säljarna 😲
Mvh
Elisabet
disneysemester
disneysemester,
Hej Elisabet!
Med inträde på Disneyland Paris så ingår alla attraktioner och shower. FastPass är något som du kan använda för att undvika långa köer. Alla har tillgång till FastPass oavsett om du bor på ett av Disneys hotell eller ej. Du kan ”ta” ett FastPass åt gången och kan hämta ett nytt när du har använt ditt första, osv. Du kan använda så många FastPass per dagsom du vill och hinner med. Fördelen med att bo på Disneys hotell är framförallt att du kommer in i parkerna före alla andra.
De två nya sorterna FastPass är inte värda priset enligt mig. De är orimligt dyra och med bra planering hinner du med det du vill ändå. Det är inte heller alla attraktioner som har FastPass.
Jag hoppas att det gjorde det lite tydligare för dig.
Har du fler frågor eller vill veta mer om de individuella scheman som jag skriver, så kontakta mig gärna på: disneysemester@gmail.com
Mvh Maria
nouw.com/disneysemester