EPCOT på WDW 5/1-2017

Walt Disney World

EPCOT 5/1-2017

EPCOT är min favoritpark, eftersom den verkligen visar att en nöjespark inte bara måste handla om attraktioner. Här finns ett par fantastiska attraktioner, men framför allt kan du se Disney gör bäst, d.v.s. inkludera ett tema i allting. När du går i World Showcase, så är det verkligen som att du går ut och in från olika länder.

EPCOT är ett måste för oss vid varje besök i Florida. Vi besökte EPCOT torsdagen den 5/1-2017,

Man måste ta ett foto framför EPCOT:s signatur. "golfbollen.

Eftersom EPCOT bara har 3st attraktioner som är enormt populära fungerar FastPass+ lite annorlunda här. Man kan bara välja en av följande: Frozen ever After, Soarin', Test Track samt prioriterade platser för att se Illuminations of the Earth (EPCOTs fyrverkerishow).

Frozen ever After är en ny attraktion på den norska paviljongen som har ersatt den förra Maelstrom. Här har Disney använt den senaste tekniken för sina animatronics och attraktionen handlar självklart om de omåttligt populära Anna och Elsa från Frost. Kön här kan bli flera timmar lång vid högsäsong, så det blev mitt val av FastPass. Visserligen är Soarin' och Test Track två av våra favoritattraktioner, men jag ville inte missa att se den nya attraktionen och jag vägrar att stå i långa köer.

Vi hade en enorm tur som fick ett extra FastPass att använda till en valfri attraktion, så vi vsom mer än direkt alde naturligtvis att använda den till Soarin' som är en attraktion som man absolut inte ska missa.

Vi var på plats i god tid innan parken öppnade och efter säkerhetskontrollen så ställde vi oss i kön som snabbt gick framåt eftersom parken öppnade 20 minuter före officiell öppningstid. Vi gick direkt till Test Track.

Test Track är alltid populär och får långa köer senare under dagen. En av Fredriks favoritattraktioner är just Test Track och eftersom han har ett stort motorintresse och dessutom gillar Chevrolet som sponsrar attraktionen så är attraktionen ett måste.

Gillar man motorsport finns det massor att titta på i kön. För mig, så är det mer: "Jaha en motor..."

Efter att du virtuellt har designat din egen bil så är det äntligen dags att åka. Genom en serie tester inomhus där din egen virtuella bil jämförs med de andra i bilen, så åker du den fartfyllda turen utomhus.

Efter Test Track gick vi bort till Land paviljongen och använde vårt extra FastPass till Soarin´

I Soarin' åker du hang glider framför en välvd jätteduk, och det känns verkligen som du är på plats inne i filmen när sätet följer rörelserna på duken.

Filmen har länge varit med olika filmsekvenser över Kalifornien, men har nyligen ändrats. Filmen är nu Soarin' Around the World och har filmats vid några av världens mest kända landmärke som t.ex. Eiffeltornet, Nordpolen, Ayers Rock i Australien. de olika platserna är dessutom parade med lämpliga dofter märks utan att vara bedövande. Lukten av torr jord som elefanterna sparkar upp i Afrika är helt perfekt.

Efter en otrolig upplevelse (Soarin' behövs verkligen upplevas för att förstå) så åkte vi Living with the Land som ligger i samma paviljong. Jag gillar alltid att åka in i växthusen och se alla olika experiment med växterna.

Vi hade ett FastPass till Spaceship Earth som ligger inne i den stora "golfbollen". Attraktionen i sig är inget speciellt enligt mig, men den får långa köer på morgonen och jag står inte i kö för att åka den. Visserligen har den ofta korta köer på eftermiddagen, men det passade bättre in på våra planer att åka den på förmiddagen och därför blev ett FastPass bra här.

Vi missar aldrig ett besök på Club Cool när vi är på EPCOT. Här kan du gratis testa 8 olika läsk som Coca Cola saluför runt om i världen. Några är ok, andra riktigt goda, och sedan finns det Beverly från Italien.

Beverly är en bitter aperitif med en riktigt intensiv smak. et är roligt att se folk prova den för första gången och många filmar oanade "offer" i sin familj som provar den för första gången.

Vi hade ett FastPass till The Seas with Nemo and friends, så vi gick till Sea paviljongen.

Här åker du i snäckor förbi olika akvarium där figurerna från Hitta Nemo projiceras i filmsekvenser.

Efter åkturen gick vi in i akvariet som är mycket större än vad man tror. Det finns massor att titta på och du hittar mängder med information om vad du ser i akvariet. Det finns också många som jobbar här och gärna svarar på frågor och berättar om hur de jobbar.

Efter akvariet var vi törstiga och behövde en liten paus. På Imagination paviljongen har de gjort en Members Lounge för DVC medlemmar. Eftersom vi är Disney Vacation medlemmar, så ville vi kolla in hur det såg ut.

Man checkar in på bottenvåningen av paviljongen i affären och visar sitt medlemskort och legitimation innan man går upp för trapporna.

det finns två Coca Cola Freestyle maskiner och en kaffemaskin som naturligtvis är gratis att använda. det finns också datorer och Tv-spel, vilket barnen gillade.

Det var skönt att sitta ner en stund innan vi fortsatte.

Vi Vi passade på att se Pixar's Short Film festival innan vi begav oss till World Showcase. Jag har inte sett den här innan, och den var roligare än förväntat.

Vi hade lovat äldsta sonen att han skulle få sushi i den japanska paviljongen och yngste sonen ville öppna ett ostron i den japanska affären så det första landet att stoppa i var inte svårt att välja. Vi var rejält hungriga, och sushin här är riktigt god. Även Fredrik och yngste sonen var nöjda med sin mat.

Vi hittade en riktigt bra plats ute i trädgården och efter lunchen gick vi in i den stora japanska affären. Yngste sonen valde sitt ostron och fick en riktigt stor fin pärla.


Det här är bara en liten del av affären.

Väggen med föremål som beskrev det japanska fenomenet Kawaii var intressant.

Det var dags för vårt FastPass till Frozen ever After så vi begav oss till Norge, men vi stannade till för att beundra de talangfulla trumartisterna som hade sin show igång.

Norska paviljongen har fått dekorationer som passar in på det nya Frost temat.

Attraktionen hade varit öppen i 1,5 h och stand by kön var på 105 minuter. Jag hade aldrig stått i den kön, men otroligt nog är det en kort kö för att vara den här attraktionen.

Attraktionen var mycket välgjord och kön har ett tema som passar Norge och den Norge inspirerade filmen.

Höjdpunkten är absolut när du möter Elsa i hennes is-slott innan du skickas baklänges ner till hennes sång.

Frozen Ever After är mycket välgjord, men den är mycket kort. Jag är glad att jag har upplevt den, men jag känner inget stort behov att åka den igen. För familjer med yngre barn som är inne i Frosthysterin så är attraktionen ett måste.

Precis som i de andra "länderna" så är allt från restauranger till affärer i perfekt tema. Alla byggnader har hämtat inspiration från byggnader i Norge.

Vi gick runt i World Showcase och tittade i de olika länderna. Det är alltid roligt att insupa atmosfären, och du hittar nya saker varje sång du är här. En av våra favoriter är pyramiden i Mexico. Här råder alltid kväll och fiesta.

Självklart åkte vi åkturen med The Three Caballeros inne i pyramiden.

Efter Mexico begav vi oss tillbaka till Future World för att åka Test Track igen. Standby kön var över två timmar, men vi använde singe rider kön som bara var 15 minuter lång. Visserligen fick vi inte åka i samma bil, men det kan kvitta eftersom vi inte har så små barn längre. Single rider kön är ett mycket bra sätt för att undvika långa köer.

Vi åkte också Mission: Space, men fegade ur och valde den milda varianten. Jag har åkt båda, men eftersom den milda hade en riktigt kort kö på 10 minuter medan den intensiva varianten hade 40 minuter så fick det bli den korta kön.

Vi valde att inte stanna till fyrverkerishowen som annars är fantastisk eftersom det hade blivit lite kallt och vi inte hade extra kläder med oss.

Som vanligt hade vi en fantastisk dag på EPCOT.

Alla foton är privata och tillhör mig.

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer