En lantis i Shanghai åker till Hong Kong Disneyland!

Disney-vardag

Jag har en gammal (nåja hon är faktiskt yngre än mig) barndomsvän som heter Maria. Maria driver den roliga och intressanta bloggen: En lantis i Shanghai. Maria och hennes familj bestämde sig för att åka iväg och uppleva Hong Kong Disneyland, vilket gjorde mig nästan grön av avund. Men, jag fick nöjet att göra en intervju med Maria och den här bloggen är resultatet av intervjun. 

Med slottet i bakgrunden!
Isa på Main Street USA

Maria är reporter på Hemmets Veckoridning, men just nu är hon tjänstledig och bor i Shanghai med sin man som jobbar för ett amerikansk storföretag och sina tre barn; Isa, 9 år, Jens, 8 år och Ivar 6 år. Det bor en hel del svenskar i Shanghai och ett av de populäraste turistmålen för dem är just Hong Kong Disneyland (HKDL) eftersom det inte finns några nöjesparker med amerikansk eller europeisk standard. Flygresan till Hong Kong från Shanghai tar ca 2,5h och Maria jämför det med Malmöbor som åker till Göteborg över ett veckoslut. En Disneypark är just nu under uppbyggnad i Shanghai, men den kommer inte att bli klar förrän tidigast under hösten 2015, och då kommer Maria och hennes familjen troligtvis inte att vara kvar. Om alla planer går i lås flyttar de till Kalifornien till hösten. (Perfekt tillfälle att uppleva Disneyland enligt mig!) 

Det skiljer sig ganska mycket mellan Walt Disney World (WDW) och Disneyland Resort Paris (DLRP) och Maria jämför även med HKDL: "Om jag räknat rätt besökte jag Orlando 1992 och Disneyland Paris 1996. Det är alltså många år sedan! Jag minns dem som större och mer fokuserade på Walt Disneys tidigare figurer.Vi lade märke till att de största åkattraktionerna - som Space Mountain och Grizzly Gulch- inte har någon direkt koppling till någon figur och därför inte riskerar att bli omoderna." De här två attraktionerna var också de som familjen uppskattade mest - Isa och Jens åkte Space Mountain fler gånger än vad någon kommer ihåg och Maria uppskattade speciellt Grizzly Gulch (en attraktion som är unik för HKDL) där vagnen bland annat åker baklänges nerför en backe efter att en vajer "gått av". HKDL är trespråkig, och det vanligaste språket är kinesiska. Maria menar dock att det inte är några som helst problem med att göra sig förstådd, eftersom de pratar betydligt bättre engelska i Hong Kong än i Shanghai. Familjen besökte HKDL i 2 dagar, vilket var precis lagom. 

Marias favoritattraktion: Grizzly Gulch

Toy Story Land

Disney's Hollywood Hotel

Maria och hennes familj valde en lugn period för att uppleva HKDL, den längsta väntetiden de såg var på 20-30 minuter och då gick de bara vidare istället. Deras hotell verkade däremot fullbokat. De valde ett av Disneys hotell: Disney's Hollywood Hotel, som ligger ca 15-20 minuters promenadväg från parken med gratis shuttle. Hotellet var stort och fräscht, men hotellet hade problem med att hantera det stora antalet gäster vid frukosten och receptionen. Frukosten är nästan ett kapitel i sig. Mängder med mer eller mindre ovanliga rätter för en svensk att välja på. Dock fanns det Musse Pigg våfflor :) Maria var mycket glad för frukosten, eftersom det var tydligt markerat vilka rätter som var glutenfria. Detta underlättade enormt, eftersom Isa är glutenintolerant. 

Schampoo + Isa
Frukost! 

Ivar föredrar Musse Pigg våfflor!

Maria har mycket positivt att säga om sin minisemester till HKDL, men allting har naturligtvis mindre positiva sidor. Vädret kunde varit bättre med mycket regn. Maria förstod att fyrverkerierna som var schemalagda till klockan åtta skulle ställas in, men inte förrän tio i åtta kom beslutet. Detta var alldeles för sent, eftersom det gjorde att alla gästerna hamnade i ett enormt åskoväder. På bussen tillbaka till hotellet slog blixten ned mindre än 100 meter ifrån dem! Maria blir också ganska frustrerad när hon beskriver hur bökigt det kan vara att boka något så enkelt som den här semestern. Livet i Shanghai kan vara ganska besvärligt med tanke på språkbarriärer och bristen på service. Resebyrån kunde från början bara skaka fram en hotellbokning för 2 vuxna och 2 av barnen och det var Maria som fick tipsa om att erbjuda paketresor. Det är inte så enkelt som hemma i Sverige där vi enkelt gör en onlinebokning till t.ex. Legoland. 

När Maria får frågan om hur de upplevde HKDL så svarar hon så här: 

"Jag gillar storytellingen omkring Disney. Jag gillar deras kvalitetstänk och sinne för detaljer i allt de gör. I USA skulle vi vuxna välja Universal Studios före en Disney. Men för barnen var det här det första mötet med en Disneypark - och de tyckte förstås att det var riktigt riktigt roligt!"

Maria beskriver sig själv som just det: en lantis i Shanghai - hennes blogg handlar om hur det är att vara en loppistokig skåning i Shanghai. Maria berättar på ett varmt och roligt sätt om sin vardag och vilka kulturkrockar hon råkar ut för såväl som underbara möten med människor och underliga grönsaker. Kolla in hennes sida här: En lantis i Shanghai

Maria!

Alla bilderna är Marias och tillhör henne www.enlantisishanghai.blogg.se Hong 

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer

isatorp,
MEN SÅ FINT! Tack för att jag fick vara med på din blogg! Kram!
enlantisishanghai.blogg.se
disneysemester
disneysemester,
Tack Maria! Det var ett nöje att få intervjua dig! Jag är grön av avund för att du fick besöka Hong Kong Disneyland. Jag tänker skriva ett inlägg om själva parken lite längre fram, då hör jag av mig för lite tips ;) Om det blir Kalifornien till hösten, så ligger den första och enda parken som Walt Disney såg färdig där. Om ni ska besöka den, så intervjuar jag dig gärna igen! Kram!
nouw.com/disneysemester