Disneyprinsessor och en drottning

Disney-vardag

 Många små flickor vill identifiera sig med Disneyprinsessorna. Här i Sverige tror jag inte att det är lika vanligt som i USA, men vem vill inte vara en prinsessa? Jag vet inte om jag ska bli upprörd över detta eller bara tycka att det är gulligt. 

Anledningen till varför jag vill vara en Disneyprinsessa 

Disneyprinsessorna visar verkligen tidsandan. De "äldre" prinsessorna som Snövit, Askungen och Törnrosa väntar på att en prins kan komma och rädda dem. De nyaste prinsessorna har ett eget liv och vill inte vara beroende av någon man. Ett bra exempel på detta är Merida från "Modig" och Tiana från "Prinsessan och Grodan". 

De flesta av Disneys prinsessor har verkligen gått sin egen väg, t.ex. Ariel från "Lilla Sjöjungfrun", Mulan och Pochahontas. T.o.m. Askungen som slavade för sin styvmor och inte sa emot gjorde faktiskt uppror och gick på balen. 

I den nya filmen "Frost" har vi en prinsessa: Anna och sedan har vi faktiskt något så ovanligt (för att var en Disneyfilm) som en drottning: Elsa. Från början var det meningen att Elsa skulle vara skurken i filmen eftersom berättelsen är (mycket, mycket löst) baserad på HC Andersens Snödrottningen. Jag är mycket glad för att Disney ändrade sig och att de istället för en uppdykande prins fokuserade på syskonkärlek. 

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer