Disneyland ResortParis öppnade idag 1992

Disneyland Paris, Disney-vardag

Idag för 23 år sedan öppnade Disneyland Resort Paris under namnet EuroDisney. Det var den andra parken som öppnades utanför USA efter att Tokyo Disney Resort öppnade 1983. Tokyo Disney Resort var en direkt succé och detta gjorde naturligtvis att intresset för att bygga en park i Europa blev stort.

Det byggs för fullt inför öppningen

De första åren gick EuroDisney med stora förluster och en del ansåg att det berodde på den franska mentaliteten. Med facit i hand kan man dock konstatera att det inte fanns tillräckligt många attraktioner för att hålla besökarnas intresse uppe. Efter att ha investerat i nya attraktioner ökade besöksantalet och dessutom gav man parken vin och spriträttigheter för att bättre anpassa sig till den europeiska marknaden.

En av de första teckningarna på hur EuroDIsney skulle se ut. 

2002 öppnade Walt Disney Studio Park vilket ännu mer gör Disneyland Resort Paris till en stor semesterattraktion. Idag är Disneyland Resort Paris Europas mest besökta temapark med 15,6 miljoner besökare 2013 vilket dessutom gjorde den till den näst mest besökta DIsneyresorten efter Walt Disney World. 

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer