Disneyland Resort Paris, Walt Disney Studios Park del 4: Toon Studio

Disneyland Paris

Walt Disney Studios Park del 4: Toon Studio

Toon Studio är inte bara den största delen av Walt Disney Studios Park det är också den som har de flesta nyheterna och många av de attraktionerna som är mest populära finns här. 

Om vi tänker oss att vi är tillbaka på Disney Bros. Plaza precis vid ingången går vi till höger och är direkt i området Toon Studio. Den första attraktionen som vi ser är under den stora Trollkarlens hatt som syns på långt håll: Art of Disney Animation. Här finns det mycket att göra. Du går först in i ett rum där du kan titta på tidiga sätt sätt teckna, och här finns olika beskrivningar på hur Walt Disney utvecklade de tecknade filmerna. Sedan kommer en show där en tecknare förklarar hur man arbetar med tecknad film, tillsammans med Mishu (den lilla draken från Mulan) på en TV-skärm. Showen är på franska, men hörlurar finns med flera olika språk (inte svenska tyvärr). Det mest intressanta är rummet som man kommer till efter showen. Här kan du få lära dig att rita Musse Pigg vid en station. Vid en annan kan du få göra en egen liten tecknad sekvens. Du kan också få prova lite på ljudeffekter. Blir det för lång kö vid något som du vill göra kan du alltid kommer tillbaka senare. Du måste inte se showen igen, utan det går bra att in genom utgångsdörrarna. 

>

Mitt emot Art of DIsney Animation ligger en av de två stora showerna som du inte bör missa: Animagique (den andra showen är Cinemagique, den kan du läsa om här: Production Courtyard). Animagique är en fartfylld show som handlar om att Kalle Anka tar en nyckel från Musse Pigg och öppnar ett valv och får där möta mängder med figurer från Disneys värld. En av de bästa scenerna enligt mig är när de rosa elefanterna från Dumbo kommer. Här finns det massor med musik och showen passar hela familjen, missa den inte. 

Nästa attraktion som vi träffar på är Flying Carpets Over Agrabah. Här åker vi runt i flygande mattor som vi själva styr upp-ner men även om de ska luta framåt eller bakåt. Om de är någon i familjen som vill fota eller filma resten av familjen, så finns det en mycket bra plattform för det precis bredvid karusellen.

Den mest populära attraktionen på hela Disneyland Paris är Crush's Coaster. Köerna här är alltid långa, och jag överdriver inte när jag säger att man aldrig ser en kö på under en timme. Oftast är väntetiden två timmar. Anledningen till detta är framförallt två saker. 1. Många vill åka Crush's Coaster, den här häftig och temat är verkligen gjort bra och den är unik för Disneyland Paris 2. Det är en attraktion som är mycket "slowloaded". Dvs varje vagn tar bara 4 personer och det går långsamt att släppa av de som har åkt och se till att de nya åkarna är fastspända. Redan i kön märker man alla detaljerna och under själva åkturen åker du i ett sköldpaddsskal där du får möta en mängd figurer från hitta Nemo. Det här är ingen attraktion för små barn eller om du har anlag för åksjuka. Förutom en del skrämmande situationer (hajen Bruce t.e.x.) så åker din vagn som i en berg- och dalbana samtidigt som du snurrar runt. om du vill åka den här och vill stå i minimal kö bör du göra så här: Var på plats vid grinden på Walt Disney Studios Park en halvtimme innan öppning. ofta öppnar de parken ca 15 minuter innan officiellt öppning. Gå/spring direkt till Crush's Coaster och ställ dig i kö. Inga attraktioner kommer att öppna förrän den officiella öppningen, men kön som du står i kommer bara att bli längre. Totalt sätt får du kanske stå i kö 30-40 minuter, men jag kan garantera att det är den minsta kön du får här. Det är upp till dig, men det är bra att veta om det här är något för dig och din familj. Är det här inget som passar er, så är det onödigt att stå i kön. 

Här hittar du också en annan populär attraktion, fast den här passar de yngre barnen: Cars Quatre Roues Rallye. Den här attraktionen är baserad på den omåttligt populäre filmen Bilar/Cars. I kön få vi se olika skyltar och troféer från Pistong Cupen. Vi får sedan sätta oss i bilar som snurrar oss runt runt samtidigt som Blixten McQueen och Bärgarn tittar på. Det här är en mycket populär attraktion för de yngre barnen och kön kan ibland bli lång. Ha koll på väntetiden, och passa på när den är lite kortare t.ex. på kvällen. 

Det finns inte många matställen i Toon Studio, utan här finns bara två vagnar med t.ex. korv med bröd: Toon Studio Catering Co.. Men här finns däremot Toy Story Playland: Vi går in under en gigantisk Buzz Lighyear och tanken är att vi ska känna oss lika små som Andys leksaker. Hela området är bra gjort med många detaljer, men det blir lätt trångt. Missa dock inte att kolla in området på kvällen när alla ljusen är tända. Här finns tre olika attraktioner: Toy Soldiers Parachute Drop, Slinky Dog Zigzag Spin och RC Racer. Toy Soldiers Parachute Drop är ett mindre fritt fall. Slinky Dog Zigzag Spin ser utt att gå ganska snabbt runt, men den är mycket mildare än vad den ser ut. RC Racer däremot åker fram och tillbaak i sin half pipe och kittlar rejält i magen. 

Ingången till Toy Story Playland
Toy Story Parachute Drop
>

Toon Studios håller på att bli ännu större. Till sommaren 2014 kommer ett nytt område att öppnas med både attraktion, restaurang och affärer. Inspirationen är den matglada råttan Remy från Ratatouille. Jag har skrivit om området här: Ny attraktion till Disneyland Paris

Nu har jag gått igenom alla olika delarna på Disneyland Park och Walt Disney Studios Park. Nästa inlägg kommer att handla om Disney Village. 

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer