Disneyland Resort Paris Walt Disney Studios park del 3: Backlot

Disneyland Paris

Walt Disney Studios Park del 3: Backlot

Walt Disney Studios Park är inte så stor, speciellt inte om man jämför med Disneyland park. Det består bara av 4 olika delar/världar och egentligen kan man inte räkna Front Lot (se här om du missade den delen: Walt Disney Studios del 1: Front Lot) eftersom den är så liten och inte innehåller några riktiga attraktioner. Men, det finns ett par attraktioner som man inte bör missa och en av mina favoriter finns i just Backlot: Rock'n'Roller Coaster starring Aerosmith. Jag gillar verkligen berg-och dalbanor och den här är toppen. Man åker inomhus till musik från Aerosmith. Musiken är vald med tanke på banan, så att de passar ihop. Beroende på vilken startlåt du får (det varierar mellan 5 olika) så anpassas ljuseffekterna. Det är en häftig upplevelse med både loop och korkskruvar i delvis mörker. Starten har en enorm kraft, och är kanske det allra bästa. 

Rock'nRoller Coaster
Massor att titta på i kön
Starten
Banan...

Om man inte gillar berg- och dalbanor (?) så finns det något annat som passar hela familjen här, nämligen en stuntshow: Moteurs...Action StuntShowSpectacular. Den här showen visar flera gånger per dag. Vill du ha bra platser så kom i god tid, men den sväljer en stor publik, så du får plats även om du kommer när den ska börja. Det här är en motorshow med stuntbilar som hoppar över hinder och motorcyklister som börjar brinna. Mellan varje del av showen förklarar de hur de gjorde för att få till den där perfekta scenen. Den kan bli ganska högljudd, men de flesta i familjen brukar tycka om showen, den är väl värd att se. Även de yngsta gillar den, inte nog med att där finns häftiga bilar, Blixten McQueen brukar också göra ett besök. 

Moteurs Action...
Scenen
Massor med stunts
Skickliga förare

I det här lilla området finns det flera olika matställen. Här finns det kiosk: Studio Catering Co, en snabbmatsrestaurang: Blockbuster Café och en restaurang: Café des Cascadeurs

Den sista attraktionen i det här området är unikt för Disneyland Paris: Armageddon: Les Effets Speciaux. Den här attraktionen bygger inte oväntat på filmen Armageddon. Under förshowen får vi via en TV-skärm möta den ryske kosmonauten från Armageddon spelad av Peter Stormare. Han förklarar lite om hur inspelningen gick till, och nu är det vår tur att vara med om en film inspelning. Vi får gå in i ett rum som ser ut som en del av Mir (och vi vet ju hur det gick med Mir i filmen). Det här kan bli lite väl spännande förde yngre barnen, men så annars får man specialeffekter på nära håll. Ett varningens ord för dem som bär på yngre barn är dock på sin plats. Utan att avslöja för mycket, så se till att stå stadigt, eftersom golvet rör sig ganska oväntat vid ett tillfälle. Jag har själv varit nära att tappa sonen, och det hade nog satt sordin på resten av dagen. 

Armageddon les Effets Speciaux
Specialeffekter

Området Backlot har inte mer att erbjuda, men missa inte att bara avnjuta atmosfären, här finns gott om bra fototillfällen, bl.a. på en Armadillo som faktiskt användes i filmen Armageddon. 

Det finns många skyltar
 Armadillon från Armageddon

Vid nästa inlägg om Walt Disney Studios Park kommer jag att gå igenom det sista och största området: Toon Studio

Alla bilder används med tillstånd från Jack Spence, som skriver för en av mina favorit-hemsidor som handlar om Disney: Allears

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer

BaraAlexandra
BaraAlexandra,
Hallå:) har startat en tävling idag, helgens blogg! Vore jätteroligt om du vill kika in på min blogg och delta!:) kram ha en bra dag!
nouw.com/baraalexandra