Disneyland Resort Paris Walt Disney Studios del 2: Production Courtyard

Disneyland Paris

Walt Disney Studios del 2: Production Courtyard

>

När vi har gått igenom Disney Studio 1 kommer vi ut på en öppet torg: Disney Bros. Plaza. Här väljer vi att gå rakt fram längst Hollywood Blvd, främst därför att nästan alla andra går till höger.  Vi går mot Hollywood skylten och passerar tre olika kiosker: Speciality Ice Cream, Hollywood & Lime och Kool Zone innan vi kommer fram till vårt mål Studio Tram Tour, behind the magic. Det här är en tur som min familj aldrig missar. Man åker bakom kulisserna och får reda på en massa fakta på franska och engelska. Här finns massor att titta på, bl.a. mängder av fordon och rekvisita som har använts i olika filmer. Vi får också vara med på en fejkad filminspelning med eld och vatten och möta ett förstört London under drakarnas tid. 

Scen från Dinotopia
Kända filmbilar
London
En drake finns kvar i ruinerna

Efter åkturen väljer vi Vine Street tillbaka och förutom en kiosk, La Terasse finns här något som är svårt att missa. Redan utanför parken syns en av de häftigaste åkturerna du kan hitta: The Twilight Zone Tower of Terror! Den här 13 våningar höga byggnaden ska föreställa ett hotell. Du blir visad till hissarna efter en förfilm som visar hur spöklikt en hel familj försvann i hissarna en olycksalig natt. Hissarna går upp till översta våningen och sedan... Du kan höra skriken från de som åker vida omkring. Det här är mycket mer än bara ett fritt fall. 

Spöklik inredning
Efter den adrenalinhöjande åkturen kommer vi fram till ett torg Place des Stars där det ofta är mindre föreställningar, glöm inte att kolla i broschyren som du tar så fort du kommer in i parken. Här finns en snabbmatsrestaurang: Café Cafés, en bufférestaurang:  Restaurant des Stars och en kiosk: Studio Catering Co.. Här finns också tre helt olika föreställningar: 

Stitch Live, som är en interaktiv föreställning där Stitch via en stor dataskärm pratar med sin publik. Det här är ganska populärt, men det gäller att ha koll på vilket språk som annonseras. Det växlar mellan franska och engelska och ibland även spanska. Se till att du inte väntar i onödan på ett språk som du och barnen inte förstår. Det kan också bli ganska högljutt eftersom en del barn har svårt att vänta och gärna försöker att överrösta varandra. 

Något lugnare är Playhouse Disney Live on Stage. Det här är en föreställning på en scen med de kända figurerna från Playhouse Disney. Alla figurerna är dockor och man sitter på golvet, så förvänta dig inte allt för mycket. De riktigt små barnen brukar älska det här, medan de äldre syskonen har tråkigt. 

Något som däremot passar de flesta och som man absolut inte bör missa är: CinéMagique. Det är är en både rolig och intressant föreställning i en biosalong. Vi får träffa en man som Tar oss genom filmens historia på ett roligt och samtidigt fartfyllt sätt. Missa inte den här! 

i har två olika avdelningar på Walt Disney Studios kvar: Backlot och Toon Studios. Nästa inlägg kommer att handla om Backlot där vi hittar en motorshow, en berg-och dalbana i takt till Aerosmith och en attraktion baserad på Armageddon. 

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer

disneysemester