Disneyland Resort Paris Var ska man bo?

Disneyland Paris

Disneyland Resort Paris eller DLP som det ofta heter när vi Disneynördar diskuterar i olika internetforum, är den park som är enklast för oss i Sverige att komma till. Disneyland Resort Paris består av två parker: Disneyland Park och Walt Disney Studios, samt Disney Village som är ett affärs och underhållningsområde. Jag kommer i några inlägg att prata om vad man kan behöva tänka på när man funderar på en semester på DLP. 

<

Det är aldrig för tidigt att börja planera ett besök, men även ett spontanbesök kan vara nog så full av upplevelser och "magiska stunder" som ett välplanerat besök. Den som vill få ut mest av sitt besök och som inte vill betala för mycket har dock stor nytta av att vara ute i god tid. 

Var ska man då bo om man planerar att åka till Disneyland Resort Paris (DLP) nu till sommaren, eller varför inte under påsklovet? Naturligtvis är Paris fullt av hotell i diverse prisklassen, men jag rekommenderar utan tvekan något av DLP:s egna hotell. 

Varför det? 

  1. Om man bor på ett av Disneylands hotell kan man utnyttja Extra Magic Hours. Detta innebär att någon av de två parkerna öppnar två timmar tidigare enbart för de 7 hotellens gäster. Det kan också vara att en av de två parkerna håller öppet en eller två timmar senare för hotellens gäster. I praktiken är det dock nästan uteslutande Disneyland Park som under högsäsong öppnar 08.00 för hotellens gäster och 10.00 för alla övriga. Alla attraktioner är inte öppna under den här tiden, men några av de mest populära är, och med lite planering kan man åka alla dessa attraktionerna under de här två timmarna och undvika mycket långa köer senare på dagen. 
  2. Man bor nära parkerna och med undantag för Davy Crockett Ranch och Disneyland hotel finns det gratis shuttels som går under dagen. Det tar dock enbart 10-15 min att gå från hotellet (undantag Davy Crockett Ranch). Detta är ju bekvämt och bra, men det allra bästa är att med mindre barn kan man enkelt gå tillbaka till sitt hotellrum och ta en liten tupplur eller ta en simtur i hotellpoolen och sedan åka tillbaka till Disneyparkerna. 
  3. Man är inne i "magin" hela tiden. Disney är världskända för sin service och sin känsla för detaljer. Deras hotell är inga undantag. Visserligen kan man inte förvänta sig samma standard av service som på Disney's hotell i USA, men för att vara hotell i Frankrike är de mycket bra och genomtänkta med stort fokus på sina gäster. 
  4. Priset! Visserligen kostar det en hel del att köpa biljetter till DLP och deras hotell är inte marknadens billigaste. Men, genom att boka Disney's hotell köper du biljetterna samtidigt. Det är oftast mycket billigare än att köpa det var för sig. Det finns nästan alltid ett erbjudande om man är ute i god tid. Just nu finns det t.ex. på DLP:s hemsida ett erbjudande med 30% rabatt om man bokar sin sommarsemester innan den 28 februari. 

Vilka hotell finns det då? Disney har 7 stycken olika hotell:

Deluxe hotell: 

Disneyland Hotel     Detta ligger bokstavligen vid grinden till Disneyland Park. Man går under hotellet för att komma in i parken. Närmare kan man inte komma. En del rum har balkonger eller rum som ser in i parken. Självklart finns här pool.

Disney’s Hotel New York   Ett lyxigt hotell som ska efterlikna... just det New York med en "Plaza" där de har olika aktiviteter. Här finns den största av DLP:s pooler. 

Mellanklass hotell:

Disney’s Newport Bay Club    Detta ska efterlikna lyxiga gods från 1920-talet med sjökänsla. Här finns en stor pool.

Disney’s Sequoia Lodge     Det här hotellet ska föra tankarna till skogen och timmerbyggda hus. Här finns en pool med vattenfall. 

Budget hotell:

Disney’s Hotel Cheyenne   Vilda Västern tema, med mycket plats för lek. I rummen finns det en dubbelsäng och en våningsäng 

Disney’s Hotel Santa Fe   New Mexico tema som har fått lite Cars- renovering. I rummen finns det en dubbelsäng och en våningsäng.

Ranch:

Disney’s Davy Crockett Ranch   Här måste man ha bil för att bo. Det går inga bussar till parkerna, men man har gratis parkering.  Här bor man i små hus som liknar enkla sommarhus. De finns med ett eller två sovrum och det finns dessutom utdragbar säng i vardagsrummet. Man har spis, kyl, microvågsugn och diskmaskin samt skåpen fulla med köksredskap och porslin. Alla stugor har en uteplats. Det finns ett äventyrsbad, affär och stora ytor att leka på samt en gård med hästar att klappa. 

Vi har ofta valt att bo på Davy Crockett ranch. Det är prisvärt, och genom att kunna laga en del mat så sparar man ännu mer. Det är också en stor fördel att kunna låta barnen leka så mycket fritt och det är lugnt och tyst. 

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar