Disneyland Resort Paris, Disneyland Park del 5: Discoveryland

Disneyland Paris

Discoveryland

Vi har nu varit i Main Street USA med sina sekelskiftesbutiker, i Frontierland med sitt Vilda Västern-tema, i Adventureland och mött pirater och djungeln samt i Fantasyland och träffat prinsar och prinsessor. Nu är det dags för det allra sista landet på Disneyland Park: Discoveryland. De flesta går direkt till Discoveryland eftersom det syns så bra på höger sida efter Main Street, en del går också direkt genom slottet till Fantasyland. Det är därför som vi började med Frontierland och avslutar med Discoveryland. På det här sättet undvek vi en del av folkmassorna. 

Discoveryland är förvisso inte det minsta landet, men attraktionerna är mycket nära varandra här, så det känns ganska litet. Temat på landet ska vara att man här hyllar de upptäckter som människan har gjort i sitt sökande efter framtidens teknologi. Det finns två sätt att komma in till Discoveryland, via Main Street och via en liten ofta förbisedd gång från Fantasyland. Vi kommer via Main Street USA och går förbi de futuristiska fontänerna. Den första attraktionen vi kommer till är en av mina favoriter: Buzz Lightyear Laser Blast. Den här är mycket rolig och risken är att du vill åka om och om igen för att slå övriga familjemedlemmars highscore. Man åker två och två i småbilar/rymdskepp och skjuter laserstrålar på olika tecknade aliens. De ser mer roliga än farliga ut, så hela familjen kan roa sig här. Vissa figurer rör sig om man träffar dem, och dina poäng ökar ända till slutstriden när du ska försöka träffa den onda kejsaren Zorg. 

Buzz Lightyear instruerar sina nya rekryter
Dvs oss
I kön finns det mycket att titta på
Musse Pigg planet
Jag är redo att skjuta aliens

Framför Buzz Lightyear Laser Blast ligger Orbitron Machines Volantes. Här åker man två och två i rymdskepp högt upp. Det påminner mycket om flygplanskaruseller, men det är mycket högre upp. Här finns också något som de flesta yngre barn uppskattar: Autopia, som är bilar som körs på en bana. Även små barn kan köra, om de har en vuxen med sig i bilen. Man kör själva bilen, men det finns ett spår under som gör att man inte kan krocka eller köra fel. Här kan det lätt bli långa köer på över en timme, så åk den gärna så tidigt som möjligt på dagen. Ofta får de unga förarna ett speciellt "Musse Pigg körkort" efter avslutad åktur. Fråga gärna om de inte automatiskt delar ut det. 

Här ligger också Videopolis Theatre som är lätt att hitta efter sitt speciella utseende baserat på en luftballong/zeppelinare baserat på Jules Vernes berättelser. Här finns en snabbmatsrestaurang Café Hyperion med hamburgare och mängder av sittplatser. Det bästa är att det i princip alltid går gamla tecknade Kalle Anka och Musse Pigg filmer på en stor duk här. Ibland är det också föreställningar, så glöm inte att kolla i broschyren du får vid ingången. Om man inte är hungrig finns det även sittplatser för dem som bara vill pusta ut en stund, eller komma undan regn eller värme. Här finns också två rum med arkadspel Arcade Apha och Arcade Bêta som kan få dig att punga ut med en avsevärd summa pengar om du släpper barnen lösa. Jag undviker alltid dem som pesten eftersom här finns så mycket annat och bättre att göra som inte kräver att jag öppnar plånboken. 

Föreställning i Videopolis Theatre
Videopolis, fy vilken bild på mig!

När vi gått ut från Videopolis Theatre kommer vi rakt på Disneyland Railroad Discovery Station. Här finns också något som Star Wars fan inte får missa: Star Tours. Vem vill inte åka i en rymdfärja som råkar hamna mitt inne i en strid och måste hjälpa till och förstöra dödsstjärnan? Det är lätt att ryckas med av filmen eftersom sätena rör sig synkroniserat med filmen. Här finns också mycket att titta på under tiden man står i kö. Missa inte R2D2 och 3CPO! 

Efter att ha hjälpt rebellerna mot imperiet kanske det är dags för en film? Här finns Captain EO. Det här är en rejält daterad 3D film med en ganska ung Michael Jackson. Det är faktiskt den första längre 3D filmen som gjordes och den är regisserad av George Lukas och Steven Spielberg tillsammans! Även om den är äldre, så är den ganska rolig med sina fåniga rymdfigurer och löjliga repliker. Nära här finns en populär pizzarestaurang: Buzz Lightyear's Pizza Planet med roligt tema för barn. Den har dock något underliga öppentider, så det är värt att kolla upp det om man är intresserad av att äta här. Ett annat alternativ är Rocket Caf'e som är ett mycket mindre matställe.

 Affisch för Captain EO

Vi har två attraktioner kvar och båda är något speciella för Disneyland Paris. Här finns nämligen: Les Mystères du Nautilus där man kan gå ner i Nautilus, ubåten från Jules Vernes: En världsomsegling under havet. Vi får se Kapten Nemos orgel och personliga tillhörigheter och även en jättebläckfisk som stirrar in genom ett fönster. 

Den mest intensiva attraktionen i Disneyland Park är utan tvekan Space Mountain 2. Den här är mycket mer intensiv än sin motsvarighet på Walt Disney World i Florida. Här åker man i ett rymdskepp genom galaxerna. I princip är det en berg- och dalbana inomhus i semi-mörker med korkskruvar och loop. Mer än en besökare har mått illa efteråt. 

Nautilus och Space Mountain 2

Med den åkturen är vårt besök på Discoveryland och Disneyland Park över. Vi har nu gått igenom alla åkturer och listat alla matställen. Naturligtvis finns här alla tänkbara affärer med tema från åkturerna, och otaliga detaljer att fokusera på. Om man ska hinna med allt som Disneyland Park har att erbjuda bör man minst ha 2 heldagar här, helst mer. Det tar mycket längre tid än man tror och ingen blir glad över att stressa från en attraktion till en annan. 

När vi nu kan "allt" om Disneyland Park är det dags att bege sig till Walt Disney Studios... 

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer

Neptuna
Neptuna,
åh vad kul med Disneyland, minnen kommer tillbaka! Var där för några år sedan och kommer ihåg att jag älskade space mountain! :D // Jonna
nouw.com/neptuna
disneysemester
disneysemester,
Visst är Space Mountain fantastisk!?! Det är en av mina favoriter, även om äldste sonen blev så åksjuk att resten av dagen var förstörd för honom. :(
nouw.com/disneysemester
Guest,
Hej, vilken bra guide till Disneyland Paris! Jag har skrivit till dig på FL (mia maria) o jag kommer med all säkerhet att kolla in din blogg fler ggr inför vårt besök på DLP! //Maria
www.ensammamammansvarld.blogg.se
disneysemester
disneysemester,
Hej Maria! Vad roligt att du gillar mina försök till att visa alla delar av Disneyland Paris! Ni kommer att få en underbar resa! Läs gärna inläggen och bilda dig en uppfattning om parkerna innan ni åker. Jag svarar mer än gärna på alla frågor som du har!
nouw.com/disneysemester