Disneyland Resort Paris Disneyland Park del 4:2 Fantasyland

Disneyland Paris

Fantasyland del 2/2

Fantasyland är ett stort land som ska passa de lite yngre barnen med pastellfärger, glad musik och lite prins/prinsessa tema.  Igår gick jag igenom ungefär hälften av landet. Idag kommer resten av Fantasyland.

Vi avslutade i Storybook delen igår och vi är på väg mot den attraktion som har en melodi som är svår att värja sig mot. På vägen dit går vi förbi en kiosk The Old Mill och så är vi då framme vid It's a Small World. Den här attraktionen såg dagens ljus vid världsmässan i New York på 60-talet och blev sedan flyttad till Disneyland i Kalifornien. Trots sin ålder är det fortfarande en enormt populär attraktion i alla de parker som den finns i. Eftersom båtarna som man åker i rymmer så många besökare och den är mycket snabbladdad är köerna ofta minimala. Det är mycket sällsynt att köa mer än 10 minuter. Under båtturer möter vi dockor som representerar nationer över hela världen. Samtidigt spelas melodin om och om igen. Risken är stor att du går och nynnar på "It's a small world after all" resten av dagen. 

Vi fortsätter och varför inte stanna till och njuta av en glass på  Fantasia Gelati eller en pizza på snabbmatsrestaurangen Pizzeria Bella Notte. Vi kommer fram till le Théâtre du Château. Det här är en teaterscen som inte används som det längre. Idag används det enbart som en Meet-and-Greet plats (oftast en prinsessa) men det är en populär plats att se paraden ifrån. Tänk dock på att om du inte sitter längst fram är risken att du inte ser paraden särskilt bra. De framför dig kommer troligtvis att ställa sig upp när paraden börjar. 

Vi har nu gått runt om Fantasyland om kommer fram till dess mittpunkt, slottet: Le Chateâu de la Belle au Bois Dormant. Slottet rymmer affärer, men framför allt så ska man inte missa att gå upp för trappan till andra våningen. Här finns vackra fönster och målningar som beskriver Törnrosasagan: La Galery de la Belle au Bois Dormant. 

Vackra fönster
Sagan om Törnrosa

Bredvid slottet leder gång ner till en grotta under vallgraven och slottet: La Tanière Du Dragon. Här i den mörka grottan lever draken. Den sover djupt, men emellanåt öppnar den ögonen och blåser ut lite ånga. De allra yngsta kan bli rädda, men de flesta barn uppskattar den här detaljen som är unik för Disneyland Paris.

 

Draken under slottet
>
Slottsgården och svärdet i stenen
Karusellen Le Carrousel de Lancelot i bakgrunden

Vi går igenom slottet och kommer ut på slottsgården. Här finns en mycket uppskattad möjlighet till roliga foton. Svärdet i stenen finns här och otaliga är de personer som försöker att få upp det. Här finns också två stycken attraktioner: Blanche-Neige et Les Sept Nains och Les Voyages de Pinocchio. Man åker i vagnar och får uppleva historien om Snövit respektive Pinocchio. En del små barn har blivit rädda under Snövit-turen. Den är ganska mörk med skrämmande inslag. Pinocchio är dock inte så skrämmande om man utesluter jättevalen Monstro. 

Matställena här är en kiosk: L'Arbre Enchanté, en snabbmatsrestaurang: Au Chalet de la Marionnette och en exklusivare restaurang med påhälsning vid borden av prinsar och prinsessor Auberge du Cendrillon. (Boka bord i mycket god tid om ni vill äta här)

Den sista attraktionen i Fantasyland är en gammaldags karusell där man kan åka i en gyllene vagn eller på en häst: Le Carrousel de Lancelot.

Vi går nu än en gång förbi It's a Small World nynnandes på melodin som biter sig fast för att komma till det sista landet i Disneyland Park: Discoveryland

Jag kommer att gå igenom Discoveryland imorgon och sedan är det dags att förflytta blicken till den andra parken i Disneyland Resort Paris: Walt Disney Studios Park

Alla bilder är privata och från några av våra besök på Disneyland resort Paris

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer