Disneyland Resort Paris Disneyland Park del 4:1 Fantasyland

Disneyland Paris

Fantasyland del 1/2

 Fantasyland vid öppning

Fantasyland är den del av Disneyland Park som allra mest vänder sig till de yngre barnen. Här är det milda pastellfärger, glad musik och en del av attraktionerna kan upplevas som lite väl barnsliga för äldre syskon. Här finns det dock så mycket att uppleva att jag delar in beskrivningen av Fantasyland i två delar. 

 Lång kö redan vid öppningen

Vi kommer in från Adventureland och därför kommer vi rakt på Peter Pan's Flight. Det här är den mest populära attraktionen i Fantasyland och en av de populäraste attraktionerna i hela parken. Köerna är alltid långa och jag rekommenderar å det grövsta att börja med Peter Pan's Flight innan ni åker något annat. Köerna kommer inte att bli kortare senare under dagen, tvärt om . Här kan man lätt se köer på 2h under högsäsong. Man kan också ta fastpass här, något jag ska diskutera efter att jag är färdig med genomgången av alla världarna. I Peter Pan's Flight sitter man i små båtar som är upphängda i taket och åker genom olika rum med scener från Peter Pan. Det här är inte en av mina absoluta favoriter och jag tycker inte att den är värd en lång väntan. 

Direkt 20 minuters kö 

Bredvid Peter Pan's Flight ligger Dumbo the Flying Elephant. det här är också en populär karusell. Man åker i en flygande elefant, och vem vill inte det? Alldeles intill ligger Toad Hall Restaurant som är en snabbmatsrestaurang. Här ligger också Fantasy Festival Stage som har haft en föreställning med Nalle Puh och hans vänner sedan 2006. Bakom teatern ligger Järnvägsstationen: Disneyland Railroad Fantasyland Station.


Alice's Curious labyrinth

Efter det kommer vi till en attraktion som är unik för Disneyland Resort Paris: Alice's Curious Labyrinth. Den här labyrinten är väl värd att finnas i de övriga Disneyparkerna världen runt. Det är sällan kö här, och är det en kö, så går det mycket snabbt. Vi älskar den här attraktionen och missar den aldrig. Vi har aldrig väntat mer än 5 minuter. Runt varje hörn finns det nya saker att upptäcka, och de roliga skyltarna får man inte missa. I mitten av labyrinten ligger ett litet slott och från balkongen har man fin utsikt över Fantasyland. 

Vilken väg ska man välja?
Massor att titta på
Opålitliga fontäner
Lite överraskningar gömmer sig här
Slottet i mitten av labyrinten

Fin utsikt från slottet

Mitt emot labyrinten ligger passande nog Mad Hatter's Tea Cups. Kön kan verka lång, men i verkligheten går det mycket snabbt och det är sällan som kön är längre än 15 minuter. Det snurrar dock rejält, så har du anlag för yrsel ska du nog avstå. Här finns också en mindre kiosk March Hare Refreshments.

Mad Hatter's Tea Cups
Efter labyrinten går man under järnvägsspåret för att komma till Storybook land. Den här delen av parken har två attraktioner och båda är anpassade för de riktigt små barnen. Den första består av små båtar som tar sina besökare förbi uppbyggda miniatyrer av kända sagor: Le Pays Des Contes De Fées. Den andra är Casey JR. - le Petit Train Du Cirque som (precis som det låter) är ett litet cirkuståg. Besökarna sitter i vagnarna och åker en liten tur med glad musik. 

Det här var allt för del 1 av Fantasyland. Jag återkommer snart med del 2.

Alla bilder är privata och från några av våra besök på Disneyland Resort Paris

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer