Disneyland Resort Paris Disneyland Park del 2: Frontierland

Disneyland ParisI det förra inlägget diskuterade jag Main Street U.S.A. Efter att ha gått längst Main Street så tar vi vänster och går över till:

Frontierland!

Vi kan direkt märka att vi har kommit in i en helt annan del av parken. Musiken är annorlunda och passande för ett "Vilda Västern - tema", alla "Cast Members" (de som arbetar på DLP) har speciella kläder som passar in i temat och buskar och träd passar också in i Frontierland - temat. T.o.m. asfalten har en annan färg. Om vi fortsätter att hålla till vänster kommer vi så långt ner i Frontierland som vi kan komma. Här finns en av parkens mest populära attraktioner: 

 Phantom Manor

Phantom Manor . Alla varianter av Magic Kingdom som finns i världen har en egen variant av "Haunted Mansion" eller ett spökhus. I DLP har det en egen bakgrundshistoria och är mycket värd ett besök. Det är inte ett speciellt läskigt spökhus, utan det handlar mer om datoranimerade fridfulla spöken som de flesta har svårt att bli rädda för. Är man osäker på om det passar för vissa medlemmar i familjen kan man alltid kolla på en POV video på Youtube så att man kan bilda sig en egen uppfattning. Missa inte att kolla in den humoristiska kyrkogården!

Mycket nära Phantom Manor ligger Thunder Mesa Riverboat Landing. Här kan man åka en avslappnad tur på en stor hjulångare. behöver man en liten paus, och tid att varva ner passar det här bra. Förutom mitt på dagen brukar köerna inte vara särskilt långa. Mittemot ligger tre matställen: Silver Spur Steakhouse, Last Chance Café och The Lucky Nugget Saloon. Nära ligger också Rustler Roundup Shooter Gallery. Det här är ett av de få platserna i DLP som kostar extra (förutom affärer och restauranger). Det är helt enkelt en skjutbana. Något som inte får missas i den här delen är det häftiga fortet. Det är fritt fram för alla barn att leka här. 

The Lucky Nugget Saloon

Om vi fortsätter (efter en lekpaus vid fortet) så kommer vi till en av de allra bästa berg och dalbanorna: Big Thunder Mountain (BTM). Den här finns i en annan variant på Walt Disney World i Florida, men den i Paris är bättre. Det originella är att den börjar i en tunnel under sjön och att resten av banan är på en egen ö. Vilda Västern temat är tydligt och de flesta i familjen har roligt här. 

På väg mot Big Thunder Mountain (BTM)
 Thunder Mesa Riverboat  och BTM

Mitt emot kön till BTM finns en mexikansk restaurang: Fuente del Oro Restaurante. Längst bort i Frontierland ligger en lekplats: Pocahontas Indian Village för lite yngre barn. Här finns också Cowboy Cookout Barbecue och Frontierlands järnvägsstation. Amfiteatern som ligger här har tidigare haft olika akrobatiska shower som t.ex. Tarzan. Just nu är det ingen show på gång här. Under högsäsong brukar det stora Västernbyn här användas till att "Caracter meetings" där man t.ex. kan få träffa på Musse och Mimmi samt Whoody och Jessie. 

Whoody
Jessie på Bullseye

Musse och Mimmi

Vi går tillbaka tillbaka till Fuenta del Oror Restaurante och tar stigen där, eftersom den leder till landet med äventyr och pirater: Adventureland! 

Det ska jag diskutera i nästa inlägg. 

Alla bilder är privata och från några av våra resor till Disneyland Resort Paris

Alla foton är privata och tillhör mig om inget annat anges. 


 Mia - Din Disneyexpert

Gillar

Kommentarer